Službeno

Počeli radovi na pruzi Gradec-S.I. Žabno vrijedni 203 milijuna kuna

16:06h
0
Počeli radovi na gradnji pruge Gradec-S.I. Žabno
Počeli radovi na gradnji pruge Gradec-S.I. Žabno

Ovo su zasad pripremni radovi, no važni su jer označavaju početak gradnje toliko željene pruge – priopćili su iz HŽ-a.

Djelatnici HŽ Infrastrukture obilježili su početak radova na izgradnji nove željezničke pruge na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno. Vrijednost projekta izgradnje nove dionice duge 12,2 kilometra iznosi 203,4 milijuna kuna. Projekt je s 85 posto sufinanciran iz EU fondova.

Izvođač radova, španjolsko-njemački konzorcij Comsa i Wiebe, počeo je s pripremnim radovima za koje je kao podizvođača angažirao hrvatsku tvrtku Jet Set iz Vrbanje, koja je počela s čišćenjem i pripremom terena, što podrazumijeva uklanjanje šiblja, grmlja, drveća te vađenje panjeva.

– Ovo je jedan od strateških projekata HŽ Infrastrukture, sufinanciran s 85 posto EU-ovih sredstava i drago nam je da su krenule aktivnosti koje može vidjeti i šira javnost. Najvažnije je da smo počeli, ovo su zasad pripremni radovi, no važni su jer označavaju početak gradnje toliko željene pruge. Početkom iduće godine, ako i čim to budu dopuštali vremenski uvjeti, počet će se izvoditi i opsežniji građevinski radovi, ponajprije na nadvožnjaku preko autoceste (podravskog ipsilona). Vjerujemo da ćemo, kako je i planirano, do kraja 2017. završiti prugu na radost svih Bjelovaraca i cijele ove regije – rekao je Hrvoje Milas, voditelj projekta izgradnje pruge.

čitam...