inicijativa 40 dana za život

Počelo je molitveno bdjenje za nerođene ispred koprivničke Opće bolnice, moliteljica: Vjerujem u moć molitve, spašeno je 56 života zahvaljujući Inicijativi

Čak nam se mogu obratiti žene koje su napravile pobačaj pa nose teške rane zbog toga, nose teret krivnje zbog toga što su učinile, kaže V. Bunić.

18:30h
0
Foto: Ivan Balija
Molitveno bdjenje je počelo // Foto: Ivan Balija

Ove srijede opet je počelo molitveno bdjenje za nerođene ispred koprivničke opće bolnice.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi pod nazivom 40 dana za život, a koja je s održavanjem u Koprivnici počela prošle godine u proljeće.

Kako nam je rekla jedna od osoba uključenih u Inicijativu koja je željela ostati anonimna, priključila se tome zato što je vjernica i vjeruje u moć molitve.

– Bila sam na tribini na kojoj se govorilo da je zahvaljujući molitvi spašeno 56 života u četiri godine od kada je pokrenuta u Hrvatskoj. Molimo pred bolnicom zato što molimo za život, želimo dati trudnicama i budućim majkama do znanja da, ako su same i trebaju podršku, postoje mjesta gdje mogu potražiti pomoć, institucionalnu ili novčanu, ma kakvu god da trebaju – kazala nam je.

Molitveno bdjenje trajat će do početka studenog, a održava se dva puta na godinu. U proljeće, odnosno u vrijeme korizme te na jesen.

Bdjenje prošle godine // Foto: Matija Gudlin

Koprivnica je u Inicijativu uključena kao grad u kojem se moli 12 sati. primjerice, u većim gradovima se moli 24 sata na dan. Imamo 20-ak osoba uključenih u Koprivnici, molimo ispred bolnice svaki dan od 5.30 do 17.30, izmjenjujemo se. Također, ima molitelja i u Križevcima, tamo mole ispred Doma zdravlja. U Đurđevcu nema, ali ne isključujemo mogućnost da ih neće biti. Znači, ljudi se sami prijavljuju ako žele, ako se okupi jedna zainteresirana masa i koordinator koji bi želio to voditi, onda se jave da žele sudjelovati. U Đurđevcu smo imali prezentaciju Inicijative u župi – kazala nam je V. Bunić.

Iskustva su ljudima koji kraj njih prođu su uglavnom pozitivna, mada ima i onih koji će izreći negativno mišljenje.

Mi poštujemo svačije mišljenje. Mi smo tu da pomognemo. Znači, ako nam se netko obrati za pomoć, neće ostati samo na tome, mi ćemo zaista poduzeti sve što je u našoj moći da pomognemo. Surađujemo s Udrugom Betlehem, nudimo i novčanu, duhovnu te psihičku pomoć. Čak nam se mogu obratiti žene koje su napravile pobačaj pa nose teške rane zbog toga, nose teret krivnje zbog toga što su učinile. Mogu se uključiti u program koji je eto, bio nedavno prezentiran na tribini u župi Blaženog Alojzija Stepinca. Održava se u tri grada, na četiri dana, u tišini. Tako da se dosta žena javlja  i traže pomoć – zaključuje V. Bunić.

čitam...
Loading...