Počelo suđenje za okrutno ubojstvo 71-godišnjeg umirovljenika u šumi pored Križevaca

11:15h
0
Prilikom dolaska na sud, monstrum Lukić je "prigodnim" riječima "nagradio" prisutne novinare // foto: Ivan Brkić

U Koprivnici je danas počelo suđenje 33-godišnjem Peri Lukiću i njegovoj nevjenčanoj 34-godišnjoj supruzi Marici Duvnjak, koji su optuženi za teško ubojstvo 71-godišnjeg umirovljenika Hrvoja Filipovića u šumi Ravenšćica pored Križevaca.

Podsjetimo, tereti ih se da su zajednički isplanirali kako će usmrtili 71-godišnjeg umirovljenog šefa Odsjeka za promet u zagrebačkoj Zračnoj luci, radi stjecanja imovinske koristi. Okrivljena 34-godišnjakinja ga je 31. siječnja pozvala u stan u Zagrebu radi druženja, gdje ga je 33-ogodišnjak omamio usitnjenim sedativom koji mu je kriomice stavio u sok. Prenijeli su ga u njegov automobil te krenuli prema križevačkom kraju gdje ga je okrivljeni polio benzinom i zapalio.

Današnjem suđenju nazočio je samo 33-godišnji monstrum Pero, jer kako smo načuli, njegova pomagačica, a ujedno i nevjenčana supruga Marica u međuvremenu je preminula od opake bolesti.

Suđenju su prisustvovali i svjedoci, odnosno vještaci, koji su uglavnom ponovili svoje iskaze koje su rekli i prilikom istražnog postupka. Vještaci su još jednom  ponovili da su na svemu što je pronađeno u šumi vidljivi ostaci benzina te da su u automobilu, odnosno stanu 71-godišnjeg umirovljenika pronađeni otisci osumnjičenih.Foto: Ivan Brkić

Iduća rasprava najavljena je za 14. studenog, a osumnnjičeni Lukić vraćen je u zatvor u kojem se nalazio i svih ovih mjeseci.

Napomenimo kako je prilikom dolaska pred sud “prigodnim” riječima „nagradio“ sve prisutne novinare i fotografe.