Početak rada koprivničkog Centra kompetencije za planove održive mobilnosti u jugoistočnoj Europi

08:38h
0
Ilustracija: www.koprivnica.hr

Planovi održive gradske mobilnosti ocijenjeni su na razini Europske unije kao glavni alat za poboljšanje održivosti gradskog prometa. Prvi takav plan u Hrvatskoj izrađuje Grad Koprivnica u sklopu projekta CIVITAS DYN@MO.


Svoja saznanja i iskustva Grad Koprivnica će podijeliti sa zainteresiranim gradovima u cijeloj regiji Jugoistočne Europe putem Centra kompetencije za održivo prometno planiranje, čija je internetska platforma upravo uspostavljena i predstavljena javnosti (www.kc-sump.eu) Na platformi će po prvi puta na hrvatskom jeziku biti objašnjena europska legislativa vezana uz mobilnost, te predstavljeni rezultati na području održivog prometnog planiranja koje postižu gradovi u našoj regiji (za sada Hrvatska i Slovenija). Uz informiranje i korisne poveznice, Centar kompetencije organizirat će radionice i treninge za zainteresirane gradove u regiji.

Važnost ovog alata za našu regiju ovih dana je obilježio i vodeći europski portal za mobilnost ELTIS (www.eltis.eu) u sklopu svojih novosti.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...