Vremenska prognoza

Početkom idućeg tjedna velika promjena vremena, pripremite se na zimske uvjete

Početak drugog tjedna donosi nam kišno vrijeme i pad temperature, a u ponedjeljak u noći nije isključena ni mogućnost padanja snijega. 

20:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Oblaci, kiša, magla i tek pokoja zraka sunca obilježili su vremenske uvjete ovoga tjedna.


Temperatura zraka koja se preko dana kreće oko 10 stupnjeva u skladu je s prosjekom, a zanimljivo je kako je 1989. godine u studenom izmjerena najniža temperatura od čak -22 stupnjeva. Zimogrozni čitatelji koji se već tresu od hladnoće zasigurno su uživali u studenom 2002. kada je najviša izmjerena temperatura bila ugodnih 23 stupnjeva.

U petak nas očekuje djelomično sunčano vrijeme uz temperature od oko 11 stupnjeva tijekom dana, dok će se noćna temperatura spustiti na 3 Celzijusa.

Ako blagdan Svetog Martina slavite na otvorenom, vremenski uvjeti će vam ići na ruku. Očekuje se djelomično oblačno vrijeme uz maksimalne temperature od 12, a minimalne oko 5 stupnjeva Celzijusa.

U nedjelju se očekuje povećanje naoblake, koja će nam u večernjim satima donijeti kišu.

Početak drugog tjedna donosi nam kišno vrijeme i pad temperature, a u ponedjeljak u noći nije isključena ni mogućnost padanja snijega.

Imajte na umu kako će minimalne temperature drugog tjedna biti oko nule pa je moguća poledica. Prilagodite vožnju uvjetima na cesti i toplo se obucite.

čitam...