Početkom listopada kreće natječaj za dodjelu 170 županijskih studentskih kredita

14:44h
0
Županijsko povjerenstvo odlučilo je da će dodijeliti 170 studentskih kredita // foto: kckzz

Županijsko povjerenstvo za kreditiranje studenata Koprivničko-križevačke županije odlučilo je da će ove akademske godine dodijeliti 170 studentskih kredita za preddiplomski i diplomski studij, te 15 za poslijediplomski.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu i znanost, Mladen Antolić, rekao je da će taj kredit iznositi kao i prošlih godina, što znači 700 kuna mjesečno, te da se radi o sredstvima Podravske banke.

– Krediti županije, kao što je poznato, iznose 700 kuna mjesečno i radi se o sredstvima Podravske banke, a županija namiruje kamatu u iznosu od 6% te isto tako preuzima otplatu kredita za one korisnike koji završe pod određenim uvjetima, što znači da studentski kredit pretvaramo u stipendiju i mogu reći da ima velik broj korisnika koji zapravo ne vraćaju taj kredit, nego povrat kredita preuzima županija – pojasnio je za Radio Koprivnicu pročelnik Antolić.

Natječaj za županijske kredite biti će objavljen 3. listopada na internet stranicama Županije i u lokalnom tisku, a prijave će se zaprimati u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Koprivničko-križevačke županije.