U čast Franu Galoviću

Počinje 25. Galovićeva jesen, bira se najbolje književno djelo između deset finalista

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ 2018. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalista. U odabiru pobjednika, kao i prošle godine, pomoći će im – sami čitatelji.

14:58h
0
Foto: Mario Kos
Foto: Mario Kos

Svečano otvorenje Galovićeve jeseni i književno-kulinarski program na rasporedu su 25. listopada u 19 sati u rastoranu Štagelj u Koprivnici.


Književni festival Galovićeva jesen organizira se u čast književnika Frana Galovića, rođenog u Peterancu kod Koprivnice. Prvi put organiziran je 1994. godine, tijekom godina izmjenjivali su se njegovi organizatori, a samim time i koncepcija festivala, u rasponu od zavičajne do međunarodne manifestacije. Podravsko-prigorski ogranak DHK uključuje se u organizaciju Galovićeve jeseni 2009. godine, zahvaljujući čemu je manifestacija ubrzo dobila i međunarodni karakter – osim domaćih književnika, gosti Festivala postali su i strani književnici.

Tijekom godina, Galovićeva jesen izrasla je u najznačajniju književnu manifestaciju Koprivnice i Podravine. Važno mjesto zauzima i na karti zbivanja u hrvatskoj kulturi, a Nagrada Fran Galović za najbolje djelo zavičajne tematike cijenjena je na nacionalnoj razini.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović 2018. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalista. U odabiru pobjednika, kao i prošle godine, pomoći će im – sami čitatelji. Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju čitatelji su mogli glasovati za svojeg favorita među 10 ponuđenih. Dobitnik Nagrade Fran Galović 2018. bit će proglašen na zatvaranju 25. Galovićeve jeseni 27. listopada 2018. u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici.

 

čitam...