PROJEKT

Počinje gradnja dionice pješačke staze u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom

Izvođač radova uveden je u posao 26. kolovoza te mu otada kreće rok dug 45 dana za izvršenje istih.

15:21h
0
Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

Koprivnička ulica u Novigradu Podravskom uskoro će dobiti pješačku stazu. Naime, izdana je projektna dokumentacija, stoji na općinskim stranicama. Između ostaloga, izvođač radova uveden je u posao 26. kolovoza te mu otada kreće rok dug 45 dana za izvršenje istih.

Obilaskom terena utvrđeno je da se na dionici na kojoj će se graditi nema 14 izvedenih vodovodnih i kanalizacijskih priključaka za domaćinstva. Potom je s drugom tvrtkom dogovoreno kako će se priključivanje obavljati bušenjem ispod staze. Načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek podsjeća kako će sva domaćinstva u sklopu projekta aglomeracije biti priključena na sustav vodovoda i odvodnje bez naknade.

– Što se tiče pješačke staze u Ulici Blaža Mađera, podsjećam da je izrađena projektna dokumentacija na koju je odbijeno izdavanje građevinske dozvole zbog imovinsko-pravnih problema. U dogovoru smo sa Županijskom upravom za ceste vezano uz pokretanje postupka na katastarskom i gruntovnom uređenju javno prometne površine Ulice Blaža Mađera, a što će Općini omogućiti sređeno imovinsko-pravno stanje za dobivanje građevinske dozvole i izvođenje radova na gradnji pješačke staze u toj ulici – objavio je Brljek.

Foto: Općina Novigrad Podravski

Dodaje kako je projektiranje i ishođenje građevinske dozvole za stazu u Trnovcu do križnja s Komarničkom ulicom realno očekivati u 2022. godini.

– Druga dionica pješačke staze u Trnovcu od Komarničke do Triokraljskog puta podrazumijeva prethodno projektno rješenje i izgradnju sustava odvodnje oborinske vode koja se u velikim količinama slijeva po Triokraljskom i Miholjanskom putu, a koju posebnim zacijevljenjem treba provesti do Komarnice kod Pavetićevog – dodao je Brljek.