Kreću prvenstva i Kup

Počinje ludilo županijskih liga, Ivan Vrkić najavljuje napad na naslov, pogledajte koji se ostali dvoboji igraju

Zadovoljni smo pripremnim periodom, odradili smo sve zacrtano i doveli nekoliko pojačanja, koja će nam pružiti dodatnu širinu na klupi. Prošle sezone u ostvarivanju boljeg rezultata velikim dijelom spriječile su nas ozljede i nedostatak zamjena. Kostur ekipe ostao je isti i spremni smo za korak dalje, za osvajanje naslova. Svjesni smo svoje kvalitete i idemo to pokazati na terenu - rekao je Ivan Vrkić.

10:58h
0
ŽNL - Drnje: Tomislav-Borac (Imbriovec)
Foto: Mario Kos

Stigao je i taj vikend, kreću županijske lige. Prva, Druga i Treća županijska liga počinju s odigravanjem i s nestrpljenjem možemo čekati rasplet prvih kola. Igra se mnoštvo napetih i zanimljivih dvoboja, u ligi ove godine nema Kloštra Podravskog koji je otišao rang više, u Četvrtu ligu, a iz Druge županijske pristupili su Ferdinandovac kao prvak i Miklinovec kao drugoplasirani.

U najavi nove sezone popričali smo s prvim napadačem Borca iz Imbriovca, Ivanom Vrkićem, koji nam je prokomentirao kako vidi prvenstvo, što očekuje od nadolazećih utakmica i gdje ih očekuju najteža gostovanja.

– Zadovoljni smo pripremnim periodom, odradili smo sve zacrtano i doveli nekoliko pojačanja, koja će nam pružiti dodatnu širinu na klupi. Prošle sezone u ostvarivanju boljeg rezultata velikim dijelom spriječile su nas ozljede i nedostatak zamjena. Kostur ekipe ostao je isti i spremni smo za korak dalje, za osvajanje naslova. Svjesni smo svoje kvalitete i idemo to pokazati na terenu – rekao je Ivan Vrkić.

Kao glavne favorite izdvojio je susjedski Tomislav iz Drnja koji se, unatoč prošlogodišnjem naslovu, pojačao s nekoliko kvalitetnih imena.

– Uprava Tomislava je odradila odličan posao, doveli su jako dobre igrače i sigurno ćemo odigrati dvije teške utakmice protiv njih. Međutim, godinu dana smo iskusniji i spremniji te ćemo sve napraviti da naslov ove godine završi u našim vitrinama. Novopridošli Ferdinandovac bit će jedno od težih gostovanja, tamo se bodovi teško osvajaju, imaju ekipu koja je već duže na okupu i s nekoliko pojačanja zakoračili su u Prvu županijsku ligu. Osim Ferdinandovca, tu je i ekipa iz Legrada koja je tvrd orah na domaćem terenu – najavio je Vrkić.

U prvom kolu Imbriovec dočekuje Kalinovac na svom terenu i ne pristaju na ništa manje od tri boda. Kalinovac se nalazi u turbulentnom razdoblju, promijenili su upravu i otišao je velik broj važnih igrača, poput Belobrka i Željeznjaka.

Favoriti smo u prvom kolu na domaćem terenu, favoriti smo i za osvajanje prvenstva. Spremili smo se i očekujemo dobro prvenstvo, samo da nas zaobiđu ozljede. Prošle sezone ozljede su me usporile i nisam mogao pokazati sve što znam, stoga sam motiviran da ove godine pokažem što mogu. Dodatan vjetar u leđa nam je osvajanje Županijskog kupa i ove godine cilj je obrana istog – spremno je najavio Ivan Vrkić.

Osim što Imbriovec dočekuje Kalinovac, Graničar iz Legrada gostuje u Miklinovcu, a Đelekovec ugošćuje Ferdinandovac. U Drnju se igra utakmica između domaćeg Tomislava i Panonije iz Peteranca, u Žabnu Žabno dočekuje Slogu iz Koprivničkog Ivanca, Bratstvo iz Kunovca igra protiv Prekodravca. Mladost iz Molvi igra susjedski derbi protiv Drave iz Novigrada Podravskog. Igraju se i prva kola kupa u kojima sudjeluju županijski niželigaši, Čvrstec igra s Poletom, Bušpan s Rasinjom, Radnik ugošćuje Prigorje.

Prva ŽNL

Borac Imbriovec – Kalinovac

Miklinovec – Graničar Legrad

Osvit Đelekovec – Ferdinandovac

Tomislav Drnje – Panonija Peteranec

Sv. Ivan Žabno – Sloga KI

Bratstvo Kunovec – Prekodravac

Mladost Molve – Novigrad Podravski

Druga ŽNL

Prugovac – Mladost Sigetec

Omladinac Herešin – Rudar Glogovec

Podravec Točec – Fugaplast Gola

Mladost KB – Viktorija Vojakovac

Lipa – Hrvatski bojovnik

Tehnika -GOŠK Gotalovo

Starigrad – Reka

Treća ŽNL

Mladost C – Močile

Drava Podravske Sesvete – Dragovoljac

Sabarija – Drava Selnica Podravska

Sokol – Gornja Rijeka

Graničar Novo Virje – Mičetinac

Kalnik – Rudar

Jedinstvo – Ratar