Počinje obnova ludbreške kino dvorane, radovi vrijedni 1,2 milijuna kuna trebali bi završiti do proljeća

Nova dvorana imat će 250 sjedećih mjesta, bit će vrlo moderno uređena i multifunkcionalna.

09:53h
0

Dobra vijest za Ludbrežane koji vole pogledati filmove s filmskog platna. Kako su izvijestili iz gradske uprave, uskoro počinju radovi na obnovi kino dvorane.

Pretposljednjeg dana studenoga u Centru za kulturu i informiranje “D. Novak” potpisan je ugovor s izvođačem radova. Na natječaj su se javila četiri izvođača, a najbolju ponudu bila je ona ludbreške tvrtke Oprema – pit d.o.o..

Ovaj dugoočekivani ugovor potpisali su ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “D. Novak” Branko Dijanošić i direktor Opreme-pit d.o.o. Alen Sabol.

Prva faza obnove koja uključuje građevinske i obrtničke radove procijenjena je na 1,2 milijuna kuna, a radovi kreću ovog mjeseca.

– U drugoj fazi obnove očekuje nas namještanje kinodvorane te instaliranje audio i vizualne opreme za koju je javna nabava u tijeku. Cjelokupna obnova trebala bi biti gotova do travnja. Nova dvorana imat će 250 sjedećih mjesta, bit će vrlo moderno uređena, a budući da će biti multifunkcionalna u njoj će se moći održavati razni kulturno-umjetnički programi, koncerti, kino projekcije, konferencije, seminari, tribine, predavanja i ostali slični sadržaji. Vjerujemo kako će to biti prostor koji će okupljati brojne ludbreške generacije – istaknuo je ravnatelj Centra Branko Dijanošić.