Stare žaluzine odlaze u povijest

Počinje rekonstrukcija Podravkine sedmerokatnice, zaposlenici sele na nove lokacije, a radovi će trajati 10 mjeseci

Sagrađena 1979. godine i otada nije obnavljana, a novo ruho dobit će i popularna "žlica"

09:43h
0
Ovako će izgledati sedmerokatnica nakon obnove // Foto: Podravka

Stare žaluzine s Podravkine sedmerokatnice napokon odlaze u povijest. Naime, kako su nas izvijestili iz najveće koprivničke kompanije, s prvim danom listopada napokon počinju radovi na rekonstrukciji poslovne zgrade, koja je sagrađena 1979. godine i otada nije obnavljana.

Ideja je to koja se godinama mota po glavama čelnih ljudi Kompanije, a prvi je konkretne radove najavio bivši predsjednik uprave Marin Pucar. Sada će se i sprovesti, ali u znatno manjim, točnije jeftinijim gabaritima, što ne umanjuje značaj ove investicije kojoj se vesele i građani Koprivnice.

– Rekonstrukcija i modernizacija poslovne zgrade provest će se u postojećim gabaritima na način primjeren izazovnoj poslovnoj godini, pažljivo upravljajući troškovima, te će se financirati iz operativnog novčanog tijeka, odnosno bez dodatnog zaduživanja – poručili su iz Podravke.

sedmerokatnica
Foto: Podravka

Dodaju kako je idejni projekt izradila koprivnička tvrtka Forma-Biro d.o.o., a za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca. Cijena radova iznosi 87,8 milijuna kuna, a navedeni iznos odnosi se na građevinsko-obrtničke radove, radove strojarskih instalacija, radove na fasadi te radove na elektroinstalacijama.

Rekonstrukcijom poslovne zgrade unaprijedit će se energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava te osigurati odgovarajući uvjeti za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije.

– Vrijedi istaknuti kako je projektom rekonstrukcije i modernizacije zgrade predviđeno i očuvanje svih materijalnih elemenata umjetničke vrijednosti na postojećoj lokaciji. Posebna pozornost posvetila se tomu da se svi takvi elementi očuvaju te da se uklope u novi dizajn prostora – poručili su.

sedmerokatnica, žlica
Foto: Podravka

Ono što će razveseliti sve građane je činjenica da će novo ruho dobiti i popularna “žlica” ispred sedmerokatnice, a s obzirom na radove, zaposlenici će se privremeno preseliti na nove lokacije.

– Pripremne radnje za preseljenje zaposlenika na privremene lokacije započele su 1. lipnja, a s današnjim danom započinje premještaj zaposlenika koji će se odvijati kroz naredna dva tjedna – istaknuli se.

Završetak radova očekuje se početkom srpnja iduće godine, nakon čega će uslijediti provedba tehničkog pregleda, primopredaja I useljenje zaposlenika u rekonstruiranu zgradu.