Počinje rušenje rudarske zgrade

12:09h
0
Ruglu na ulazu u Koprivnicu napokon je došao kraj // foto: Radio Koprivnica

Krajem tjedna počinje rušenje tzv. rudarske zgrade u Koprivnici, rekao je direktor Kominga, tvrtke koja je na javnom natječaju odabrana za izvođenje tih radova, Nedjeljko Potroško.

– Danas ili sutra se bude doselio jedan veliki bager i krajem tjedna se rade ove ograde i zaslon za pješake i drugi tjedan se počinje intenzivno rušiti. Najveći problem je osigurati promet oko zgrade, da ne bi došlo do nesretnog slučaja. Tak da bi se negdje s ponedjeljkom počelo aktivno rušiti punom snagom i mi računamo da bi drugi tjedan trebala biti zgrada bar spuštena na zemlju, ovi viši katovi, i taj dio riješen i odvežen – istaknuo je Potroško.

 

Ujedno, zamolio je prolaznike za oprez i razumijevanje tih dana, a posebno napominje da se ne približavaju zgradi prilikom radova kao i da poštuju privremeno postavljene znakove.

Rok za završetak svih poslova oko rušenja rudarske zgrade, zbrinjavanje otpadnog materijala i poravnanja terena je 22. prosinca.

Suvlasnici zgrade, Grad Koprivnica i Podravka, nedavno su sklopili ugovor o međusobnim pravima i obvezama oko radova na rušenju tog derutnog objekta. Grad je vlasnik dvije trećine zgrade i dvorišta, a Podravka jedne trećine. Prema ugovoru, koji su potpisali gradonačelnik Zvonimir Mršić i predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković, tako je definiran i omjer u plaćanju rušenja rudarske zgrade. Ugovorena cijena cijelog posla je 371,5 tisuća kuna bez PDV-a.