Počinju prijave za božićno darivanje

08:22h
0
Djed Mraz u Koprivnici // Foto: Arhiva
Djed Mraz u Koprivnici // Foto: Arhiva

Grad Koprivnica i ove će godine osigurati božićne poklone za djecu oba nezaposlena roditelja i umirovljenika, djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima i Domu Svitanje te djecu koja žive u socijalno ugroženim obiteljima.

– Organizacija akcije Božićno darivanje tradicionalno je povjerena Društvu naša djeca Koprivnica koje je već započelo s pripremama. Lutkarska skupina Kopriva Pec, pec i plesna skupina Ola, la pripremaju posebne božićne programe koji će biti prikazani za djecu, a određena je i komisija koja će između više ponuđača izabrati poklon pakete primjerene dobi i spolu djeteta – najavila je Jadranka Lakuš, predsjednica DND-a.

Upis djece za Božićno darivanje započinje u ponedjeljak, 25. studenoga u prostorijama DND Koprivnica na 1. katu Doma mladih i odvijat će se svakodnevno od 9 do 12 sati sve do 6. prosinca.

– Uz osobnu iskaznicu roditelji trebaju donijeti odgovarajuće dokumente Zavoda za zapošljavanje ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te rješenje ili odrezak mirovine kao i zdravstvene iskaznice djece, odnosno drugi dokument koji dokazuje godinu rođenja djeteta – napominje Lakuš dodajući da se u akciju Božićno darivanje mogu uključiti i djeca za koje će poklon pakete i predstave uplatiti njihovi roditelji ili tvrtke u kojima oni rade.

Prijave za darivanje čiji trošak snose roditelji se također primaju u DND Koprivnica, a predstave za djecu, kao i druženje s Djedom Mrazom koji će darivati djecu, predviđeno je za subotu 21. prosinca.