Veliki projekt

Počinju radovi na crnoj prometnoj točki, Đurđevac dobiva dvostruki kružni tok, evo kako će se od danas preusmjeravati promet

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 3,1 milijun kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, ŽUC i Centar za vozila Hrvatske projekt će sufinancirati sa 85 posto, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada.

18:00h
0
Izvor: Google Maps

Danas počinju radovi na jednom od najprometnijih i najopasnijih raskrižja u Đurđevcu, a umjesto njih osvanut će dva kružna toka.

U pitanju je rekonstrukcija raskrižja Ulice Stjepana Radića, Ulice Đure Basaričeka i Vinogradske.

– Radi se o dvostrukom kružnom toku, to je jedno X-raskrižje, koje je jako opasno za sudionike u prometu. Dodatna opasnost je u tome što svi učenici s autobusnog ili željezničkog kolodvora prolaze tim područjem. Radovi su vrijedni tri milijuna kuna, a očekujemo kroz 90 dana da će biti potpuno završeni – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prvih 45 dana područje će biti u potpunosti zatvoreno, a tijekom te prve faze promet će biti preusmjeren s državne ceste D2 prema centru Bjelovarskom ulicom u smjeru Koprivnice i Bjelovara, dok će se prema smjeru Pitomače promjet usmjeravati na Radničku cestu.

Isto tako, s državne ceste D2 biti će omogućen promet (skretanje) do trgovačkog centra LIDL, dok će u nastavku Vinogradske ulice prema Ulici Stjepana Radića promet biti omogućen samo za stanare.

U zoni radova promet će se omogućiti samo za stanare i vozila gradilišta. Zbog frekventnosti prometa i činjenice da se u blizini zone radova nalazi autobusni kolodvor, prema odvojku D2 – Ulica Stjepana Radića (uz benzinsku pumpu INA) biti će omogućeno skretanje sa D2 iz svih pravaca.

Radovi će se izvoditi radnim danom u periodu od 7:00 do 17:00 sati, te se mole vozači da poštuju privremenu regulaciju prometa.

Grad Đurđevac je u suradnji s Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama u 2017. godini prijavio ovaj projekt na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske s obzirom da je riječ o opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Foto: djurdjevac.hr

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 3,1 milijun kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, ŽUC i Centar za vozila Hrvatske projekt će sufinancirati sa 85 posto, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada.

Ovo raskrižje predstavlja jedno od centralnih raskrižja u Đurđevcu, te jedno od najopasnijih raskrižja, a prema izvješću MUP-a na njemu se često događaju prometne nesreće. Izgradnjom duplog kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju triju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Stjepana Radića, Basaričekove i Vinogradske ulice.

Foto: djurdjevac.hr
Loading...