strašna tragedija kod sudovca

Podignuta je optužnica protiv lovca čija je puška nesretnim slučajem usmrtila oca troje djece

Sve se to odvilo pred očima šokiranog Tomislavova oca. I da tragedija bude veća, osoba iz čije je puške metak ispaljen, bila je rodbinski i vezana s nesretno stradalim Tomislavom. 

11:49h
0
tomislav car
Foto: Željko Rukavina, Facebook

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Z.B. (43)  zbog počinjenja teškog kaznenog djela.

Okrivljenika se tereti da je 29. listopada prošle godine, kod mjesta Sudovec, kao lovac i sudionik organiziranog lova, suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu prema kojima je morao nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu, već kod nošenja mora biti usmjerena u zrak ili zemlju, u kretanju šumskim puteljkom nosio na ramenu lovačku pušku u kojoj je bilo streljivo i koja nije bila zakočena.

Tereti ga se da je takvu pušku započeo neoprezno skidati s ramena uslijed čega je došlo do opaljenja puške prema njegovom prijatelju koji je hodao iza njega. Metak ga je potom pogodio u lijevu stranu lica i nanio mu teške ozljede od kojih je preminuo istog dana.

Podsjetimo, mladi je lovac Tomislav Car inače bio član Lovačkog društva Sveti Hubert iz Križevaca.

Kako je dan uoči tragedije za portal ePodravina ispričao Stjepan Pukec, predsjednik LD Lještarka Mali Kalnik, dogodilo se to u trenutku kad su zapravo završavali i bili su spremni krenuti na druženje.

– Bio sam stotinjak metara udaljen od tragedije, čuo se pucanj i vidio sam Tomislava da pada.Brzo je došla i hitna pomoć, ali nije mu bilo spasa. Kakva je to tragedija. Tomislav je premlad, otac je troje djece. S obzirom da mu je otac lovac, odrastao je u lovačkoj obitelji. I njegov otac je ujutro bio s njim. Strašna tragedija, prestrašna – kazao nam je tada S. Pukec.

Sve se to odvilo pred očima šokiranog Tomislavova oca. I da tragedija bude veća, osoba iz čije je puške metak ispaljen, bila je rodbinski i vezana s nesretno stradalim Tomislavom.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW