NESAVJESNO LIJEČNJE

Podignuta optužnica protiv medicinske sestre koja je pacijentu ubrizgala benzin u kateter

Benzin je ušao u krvožilni sustav što je dovelo do trovanja organizma i zatajenja više organa zbog čega je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana, objašnjava DORH.

08:14h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

U rujnu prošle godine u Županijskoj bolnici u Čakovcu došlo je do smrtnog slučaja. Podsjetimo, medicinska sestra tada je pacijentu umjesto fiziološke otopine ubrizgala benzin.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, nakon provedene istrage, podignulo je optužnicu protiv 28-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela nesavjesnog liječenja. Optužnicom se, stoji u objavi Državnog odvjetništva RH, okrivljenu tereti da je 29. rujna 2020. godine kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu – koji je bio u sobi za izolaciju zbog kontakta s osobom pozitivnom na COVID-19 – prilikom otpajanja s aparata za hemodijalizu nesmotreno umjesto fiziološke otopine ubrizgala benzin u kateter na vratu.

– Benzin je ušao u krvožilni sustav što je dovelo do trovanja organizma i zatajenja više organa zbog čega je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana – objašnjava DORH.