Prodavali i konzumirali droge

Podignute optužnice protiv preprodavača droge i njihove kompanjonke

12:11h
0
Ilusracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Jedna od suučesnika je ženska osoba iz blizine Koprivnice, koja je kupovala i preprodavala marihuanu, a usput ju s drugima konzumirala u njenoj kući.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je nakon provedene istrage  pred Općinskim sudom u Koprivnici podiglo optužnicu protiv troje hrvatskih državljana iz Koprivnice i Đurđevca zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Dvoje počinitelji stari su 34 i jedan 33 godine.
Jedna od suučesnika je ženska osoba iz blizine Koprivnice, koja je kupovala i preprodavala marihuanu, uzgajala gljive, a usput droge s drugima konzumirala u njenoj kući.

Prvookrivljenicu i drugookrivljenika se tereti da su od siječnja 2014. do studenog prošle godine u njihovim obiteljskim kućama u Koprivnici i Đurđevcu uzgajali stabljike indijske konoplje i spore gljive koja sadrži psihoaktivnu tvar psilocibin.

Od toga su proizveli najmanje 18 grama droge marihuane i 86 grama gljiva, a dio proizvedenih gljiva su prodali i dali na konzumaciju.

Prvookrivljenicu se tereti i da je od travnja do studenog 2015. godine u Koprivnici kupovala marihuanu od drugookrivljenika radi daljnje prodaje. Potom je prodavala marihuanu većem broju konzumenata te ju davala na konzumiranje i omogućavala da se marihuana konzumira u njezinoj obiteljskoj kući.

Trećeokrivljeniku se stavlja na teret da je tijekom lipnja 2015. godine u svojoj kući u Koprivnici omogućio većem broju osoba konzumaciju marihuane koju je donosila prvookrivljenica.