bivši direktor piškornice

Podnesena je kaznena prijava protiv Mladena Jozinovića jer si je isplatio 2,4 milijuna kuna i krivotvorio diplomu

Također, sumnja se da jenabavio lažnu diplomu i potvrdu o položenim ispitima Fakulteta prometnih znanosti, te takve isprave upotrijebio kao prave tijekom 2012. godine prilikom zasnivanja radnog odnosa i upisa akademskog zvanja u radnu knjižicu.

15:01h
0
Piškornica
Mladen Jozinović // Foto: Ivan Brkić

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave.

Riječ je o bivšem direktoru Piškornice Mladenu Jozinoviću, koji je, kako navodi policija ne otkrivajući o kome se radi, u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva i predstavnika u skupštinama povezanih trgovačkih društava s područja Koprivničko–križevačke županije, povrijedio dužnost zaštite njihovih imovinskih interesa tijekom 2016. i 2017. godine i nezakonito si isplatio 2.4 milijuna kuna u bruto iznosu.

Također, sumnja se da je nabavio lažnu diplomu i potvrdu o položenim ispitima Fakulteta prometnih znanosti, te takve isprave upotrijebio kao prave tijekom 2012. godine prilikom zasnivanja radnog odnosa i upisa akademskog zvanja u radnu knjižicu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.