Podravac hrabro parirao Varaždinu i ispao tek nakon jedanaesteraca

19:51h
0
110920-manojlovic

U Virju je Varaždin osminu finala Hrvatskog kupa uspio izboriti tek izvođenjem udaraca s 11 metara, nakon što je u regularnom dijelu susreta uspio ostati s igračem manje, zbog isključenja Golubara u 63. minuti, a Glavina je (opet) propustio realizirati penal minutu pred tim.

Nakon poslovičnog početnog ispitivanja snaga Varaždinci imaju par prilika iz prekida, dva kornera Dominika Glavine i slobodni udarac Josipa Golubara, k tome je Karlo Šimek prošao po lijevoj strani i pucao u domaćeg golmana, a onda su se osilili gosti, koji imaju dvije odlične prilike za postizanje pogotka.

U obje je glavni akter bio “drski” Miroslav Šklebar, koji je u prvom navratu izigrao Ivana Conjara, Alena GluhakaAdama Sušca te s ruba 16 metara loptu poslao pored vrata istrčalog Saše Drevena, a drugi je puta na asistencijuMilana Manojlovića prebacio gostujući gol.

110920-podravacTo je trebalo biti dovoljno upozorenje Varaždincima da je Podravac ekipa željna osmine finala Kupa. Pa ipak, prvoligaši na terenu u Virju pokazuju dosta problema. Tako se u 25. minuti trese i mreža Varaždinaca, doduše samo s vanjske strane, kad su nakon slobodnjaka i kornera Podravci napravili pravu gužvu u kaznenom prostoru Varaždina, a Andrej Hrženjak loptu šalje pored cilja.

U 36. minuti konačno se protegnuti morao domaći golman,Dino Balala, kojeg izaziva Niko Tokić na dodavanje Dine Cerovečkog. Potonji je sam u šansi pet minuta kasnije, puca iz blizine, no domaći je čuvar mreže spreman. Nakon prvih 45 minuta na odmor se odlazi s 0:0.

U drugo poluvrijeme Varaždin ulazi s udarcem iz kuta, kojeg izvodi Glavina, aJurica Grgec, najviši u skoku pred domaćim golom, loptu šalje pored mreže. U 62. minuti pak Hrvoje Grčić u svojih 16 metara ruši gostujućeg kapetana Šimeka, a sudac pokazuje na bijelu točku.

110920-publika_virjeNajstrožu katnu izvodi Glavina, iako je nedavno istu propustio realizirati protiv Splita, i nevjerojatno ali istinito, opet ne uspijeva. Golman Balala pročitao je njegov šut i obranio svoj gol.

Svega minutu kasnije Varaždinci stižu u još težu situaciju, kad je zbog prekršaja na sredini terena, udaranja Hrženjaka, direktni crveni karton dobio Golubar. Odmah potom trese se mreža iza gostujućeg golmana Saše Drevena, Igor Sabol prošao je po desnoj strani i dodao u sredinu za Šklebara koji točno pogađa, ali sudac diže zastavicu za zaleđe.

Domaća agilnost ne jenjava, iako je to možda bilo za očekivati s obzirom na tempo kojeg su si Podravci nametnuli, već i dalje vrlo opasno prijete gostujućem golu. Na svoju žalost međutim nisu dovoljno precizni u samoj završnici.

U zadnjoj minuti susreta Varaždinci slažu dobru priliku, Tokić je loptu uspio dopremiti Glavini, no ovaj je ne uspijeva ugurati u gol s pet metara.

Utakmica je tako otišla u produžetke, u prvih dodatnih 15 minuta Varaždinci ulaze napadački, a Marko Pajač prolazi po lijevoj strani i pronalazi Tokića, ali ovaj opet priliku propušta u nepovrat. U idućim minutama Varaždinci “kampiraju” u domaćih 16 metara, a potom se akcija seli na drugu stranu igrališta, pa gosti žive opasno.

110920-sklebarNo, i dalje ostaje 0:0, a u drugih 15 minuta produžetaka odlično ulaze Podravci. Imaju korner kojeg izvodi Saša Rukelj, lopta dolazi do Šklebara, a on je dodaje za Radu Križanovića, koji je iz blizine šalje daleko iznad gola Varaždina.

Već na samom isteku 120. minute slobodni udarac za Varaždin izvodi Pajač s tridesetak metara i puca dobro, u donji desni kut, no još bolje brani domaći golman Balala. Tako se pristupilo lutriji jedanaesteraca.

S 11 metara pogađaju redom Rukelj, Šimek, Manojlović i Tokić, na semaforu je 2:2. Tada puca Grgić, a Dreven odlično čita njegov šut i brani svoju mrežu. Iz varaždinskih redova pogađa potom Pajač za 2:3, pa Križanović pogađa vratnicu, dok konačnih 2:4 postavlja Gluhak.

Tako je Varaždin, mnogo teže od očekivanog i normalnog, ušao u osminu finala Kupa. Ovaj tekst moramo zaključiti s pohvalama Podravcu, koji je u svih 120 minuta utakmice bio ravnopravan Varaždinu po agilnosti na travnjaku.

Izvor: www.hrsport.net, autor Ivana Strahija