Teška odluka kluba

Podravac iz Virja istupio iz Prve košarkaške lige, Željko Horvat: Trenutno je realnije da igramo Drugu ligu, oslonit ćemo se na naše juniore

Također, momčad za iduću sezonu je oslabljena odlaskom tri važna igrača, Šipraka, Krajinovića i Katavića, a zamjene za njih zasad nisu pronađene.

15:30h
0
KK Podravac Virje - Agrodalm 02.12.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Košarkaški klub Podravac iz Virja iduće sezone neće nastupati u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.


Kao što nam je rekao Željko Horvat, tajnik Podravca iz Virja, klub je bio prisiljen donijeti odluku o istupanju iz lige zbog razloga koji muči brojne naše klubove – financija.

– Problem su nam financijska sredstva, a imamo i neke dugove, ne velikih u odnosu na druge klubove, radi se o nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim toga, rok za prijavu ekipa bio je prilično kratak, 2. srpanj. Budući da to tada nismo uspjeli ni riješiti dug ni pronaći sponzore ili dodatne izvore financiranja, procijenili smo da je u ovom trenutku bolje ne igrati tu ligu – pojasnio je Horvat.

S obzirom na ostale klubove koji se natječu u Prvoj ligi, budžet Podravca poprilično bi zaostajao. Njega se može procijeniti na otprilike 200-250 tisuća kuna godišnje, dok većina klubova ima minimalno 500 tisuća kuna na raspolaganju.

KK Podravac Virje - Agrodalm 02.12.2017. // Foto: Matija Gudlin
U Virju se iduće sezone neće gledati Prva liga // Foto: Matija Gudlin

U to nije ni uračunat prijevoz, koji bi postao veliki problem, kako kaže Željko Horvat. Naime, u idućoj sezoni Prve lige igrat će četiri dalmatinska kluba, dvije ekipe iz Pule, putovalo bi se i na Kvarner, a to je sve preveliki zalogaj za klub iz Virja.

Također, momčad za iduću sezonu je oslabljena odlaskom tri važna igrača, Šipraka, Krajinovića i Katavića, a zamjene za njih zasad nisu pronađene.

– Umjesto njih bi morali dovesti nove igrače, od kojih dva centra, a nažalost u našoj regiji nema niti jednog takvog igrača, što znači da bismo ga morali dovesti iz Zagreba, što isto košta. No, imamo vrlo dobre juniore pa smo procijenili da nam je najpametnije da se fokusiramo na njih i igramo Drugu ligu – smatra Horvat.

Iako je realnije da Podravac nastupa u Drugoj ligi, ostaje žal što Virje i Podravina neće imati predstavnika u višem rangu natjecanja. No, u klubu se ne odustaje od te ambicije.

– Odlučili smo da ćemo se u Drugoj ligi boriti za prvo mjesto tako da ako nađemo izvore dodatnih sredstava, bit ćemo spremni za Prvu ligu – zaključuje Horvat

 

čitam...