Preventivno-sigurnosna akcija

Podravci i Prigorci, idući tjedan besplatno provjerite tehničku ispravnost automobila

Policija će prilikom nadzora prometa građane upućivati na tu mogućnost, no upozoravaju kako tijekom "akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije."

09:21h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila provodit će se od ponedjeljka 22. studenoga do subote 27. studenoga diljem Koprivničko-križevačke županije, kao i u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.

Policija će prilikom nadzora prometa građane upućivati na tu mogućnost. Upozoravaju kako tijekom “akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije vozila, već je riječ o preventivnoj akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehničke preglede.”

Cilj je utvrditi nedostatke vozila kako bi se povećao broj ispravnih.

Jedan od preduvjeta za sigurno sudjelovanju u prometu za vrijeme predstojećih zimskih uvjeta na prometnicama je tehnički ispravno vozilo, zato pozivamo sve vozače i vlasnike motornih vozila da u stanicama za tehničke preglede u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu izvrše provjeru tehničke ispravnosti svojih vozila kako bi mogli pravovremeno otkloniti eventualno utvrđene nedostatke. Ukoliko se u vrijeme provedbe preventivne akcije građani ne nalaze na području ove Policijske uprave, mogu se obratiti bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske, poručuje Policijska uprava koprivničko-križevačka.