BROJKE ZA STUDENI

Podravci i Prigorci ostali bez stotinu vozačkih dozvola, nanijeli štetu od 400 tisuća kuna, no zato sve manje narušavaju javni red i mir

Tijekom pretposljednjeg mjeseca godine dogodilo se 49 prometnih nesreća u kojima je 11,6 posto sudionika bilo pod utjecajem alkohola.

13:42h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Policijska uprava koprivničko-križevačka danas je održala mjesečnu konferenciju za novinare, na kojoj su izneseni podaci za studeni. Među ostalim, u 92 kaznena djela zabilježena je ukupna šteta od 392.139,00 kuna. Težih kaznenih djela, kao i onih koja izazivaju veće uznemirenje javnosti nije bilo.

Tijekom pretposljednjeg mjeseca godine dogodilo se 49 prometnih nesreća u kojima je 11,6 posto sudionika bilo pod utjecajem alkohola, a oduzete su 102 vozačke dozvole. Najčešće razlozi koji su uopće doveli do nevolja na cestama bili su nepropisno kretanje i neprilagođena brzina.

Broj prekršaja narušavanja javnog red i mira u kontinuiranom je padu. U kolovozu je bilo 40 slučajeva, a u studenom njih 16. Zanimljivo je usporediti i sa studenim 2018. godine kada ih je bilo dvostruko više. Okruglih deset prekršaja počinile su osobe pod utjecajem alkohola.

čitam...