stiže ljeto

Podravina i Prigorje bilježe pad nezaposlenosti, pogledajte popis najtraženijih zanimanja

Najtraženija zanimanja u svibnju bila su: konobari, prodavači, berači poljoprivrednih proizvoda, medicinske sestre, odgojitelji, vrtlarski radnici.

14:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Područni ured HZZ-a smješten u Križevcima objavio je podatke za svibanj 2021. godine.

Krajem mjeseca svibnja na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je
1.378 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec u svim Ispostavama zabilježen je pad nezaposlenih, i to u Ispostavi Đurđevac za 46 osoba, Koprivnici, njih 48, te u Križevcima za 29 osoba.

Ukupno je iz evidencije nezaposlenih izašlo 318 osoba, a novoprijavljenih je tijekom svibnja bilo 195. Najviše novoprijavljenih bilo je u Ispostavi Koprivnica, i to 115 osoba, zatim u Đurđevcu, njih 46, te najmanje u Križevcima, 34.

Posao se u svibnju najviše gubio u prerađivačkoj industriji i trgovini, odakle dolazi 35 osoba, na popravku motornih vozila i motocikala, njih 28, te građevinarstvu.

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 366 potreba za radnicima
od strane poslodavaca. Najviše se traže radnici u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, trgovini na veliko i na malo, popravku motornih vozila i motocikala, poljoprivredi.

Najtraženija zanimanja u svibnju bila su: konobari, prodavači, berači poljoprivrednih proizvoda, medicinske sestre, odgojitelji, vrtlarski radnici.

Novčanu naknadu koristile su 463 osobe.