IZVJEŠĆE

Podravina i Prigorje broje 175 novih slučajeva zaraze, testirano je 366 osoba, a jedna je osoba preminula

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručuju.

09:03h
0
Covid odjel
Covid odjel koprivničke bolnice // Foto: Marko Dedić

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je novo priopćenje u kojemu stoji kako je na našem području zabilježeno 175 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno ih je aktivno 670.

Nažalost, u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek preminula je osoba rođena 1958. godine. Bila je pozitivna na koronavirus te u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti. Nije bila cijepljena.

Ozdravila je 21 osoba, na bolničkom liječenju je 62 pacijenata, od kojih je 17 na respiratoru, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 366 osoba, bilo PCR ili brzim antigenskim testiranjem. Otkako je pandemije, bolest COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena je kod 18.405 osoba.

Vrijeme i mjesta na kojima će se u Podravini i Prigorju do 18. siječnja održavati akcije cijepljenja objavili smo ovdje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju.