liga prvakinja

Podravka bez gledatelja dočekuje njemačke prvakinje iz Dortmunda, Saračević: Moramo biti žestoki, igraju brzo i agresivno

Što se tiče utakmice u Győru, trener ističe kako nije ugodno izgubiti, no mora se biti svjestan snage protivnika.

19:00h
0
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Vikend koji je pred nama donosi nove obaveze Podravka Vegete u DELO EHF Ligi prvakinja. Koprivnička ekipa u svojoj će dvorani ugostiti prvakinje Njemačke, Borussiju iz Dortmunda. Utakmica se igra bez prisutstva gledatelja, počinje u 16 sati, a sudit će ju Beqiri, Eshref i Krasniqi, Ilir, obojica s Kosova. Prijenos će biti na Arena Sport televiziji.


Iza RK Podravka Vegete dva su susreta grupne faze Lige prvakinja. U prvoj utakmici na domaćem terenu pobijedili smo Budućnost, dok smo prošlog vikenda poraženi u Győru. Sada opet igramo kod kuće.

– Borussia je ekipa u kojoj igra šest finalistkinja Svjetskog prvenstva, pet Nizozemki i jedna Španjolka. Prvaci su Njemačke, jedna su jako dobra ekipa koja je uvjerljivo osvojila prvenstvo u ligi gdje igraju Thüringer i Bietigheim. Ovo što su igrale protiv Bresta trebamo zanemariti jer su Győr i Brest svijet za sebe tako da ta utakmica ne znači ništa. Igraju brz i agresivan rukomet i moramo stvarno biti žestoko dobri da to dobijemo – rekao je trener Saračević.

Što se tiče utakmice u Győru, trener ističe kako nije ugodno izgubiti, no mora se biti svjestan snage protivnika.

– Moramo biti svjesni protiv koga smo igrali. Iako dobro igraš, i pobjede i poraze trebaš analizirati, zaboraviti i ići dalje. Mi smo izgubili od Győra, one od Bresta, ali to je, kažem, svijet za sebe. Ovo je utakmica gdje smo ravnopravni, podjednaki protivnici, to je totalno druga priča – ističe trener RK Podravka Vegete.

Nova igračica Moniky Bancilon još uvijek nije dio kadra. Isto tako, kapetanica Dragica Džono neće biti u sastavu, kao ni Ivona Mrđen i Lucija Jandrašić. Bruna Zrnić ima obaveza u školi u Zagrebu, pohađa sportsku gimnaziju i mora biti prisutna, tako da će i ona nedostajati. No, zato su tu druge djevojke koje spremno čekaju na klupi za zamjene.

Vježbamo, radimo, trudimo se. Problem zamjena obrana-napad je evidentan. Vidjet ćemo u subotu jesmo li uspjeli nešto riješiti. Da je problem tako lako riješiti, već bi ga riješili – rekao je Saračević.

Delegatkinja će biti Arijana Vojić (BiH).

čitam...