FOTO: Podravka bez izgleda protiv Györa

16:00h
0

101107-podravka-mGyör je očekivano pobijedio u Koprivnici u utakmici 4. kola D grupe Lige prvakinja: Podravka Vegeta – Györ 24:35 (10:19).

Istodobno Krim je pobijedio u Čehovu rusku Zvedzu s 32:28 (19:7), pa su Györ i Krim u vodstvu sa po 6 bodova, Zvezda 4, Podravka 0.

Utakmica Podravke Vegete sa Györom uprizorila je što je zapravo Liga prvakinja i kakva je kavlitetna razlika između hrvatskih prvakinja i prvakinja susjedne države. Dok se Podravka Vegeta tražila i čitavo poluvrijeme nije se našla, dotle je Györ djelovao kao precizni satni mehanizam u kojem je glavna opruga bila nenadmašna Anita Görbicz, koja je pokazivala ljepotu rukometne igre.

Podravka Vegeta nije imala ubojite skakačice kao što su na mađarskoj strani bile Görbicz, Amorim, Gros, a bome ni na krilnim pozicijama nije bilo s Podravkine strane igračica za usporedbu, Vérten na lijevom krilu trpala je golove na vrpci. A kako svaki napad polazi od obrane, tu je Lunde Haraldsen odigrala pravu golmansku ulogu, dok je Hrupec nakon slabog učinka već u 23. minuti morao izmijeniti Jelčić i postaviti Žderić.

Podravka nije imala automatizam kretanja, brzine i rješenja u idejama, tj. imala je, ali u odnosu na Györ to je djelovalo i bilo je usporeno. Tako su pokušaji izgledali dosta jadni, rezultat poluvremena nije bio katastrofalan, već realan.

Ikao je Podravka Vegeta u 2. poluvremenu u početku napravila 4-0, Györ je ubrzo povisio na 10 razlike i tada je Györ odlazio na 11 razlike, Podravka Vegeta smanjivala na 10, da bi na kraju Orban svojim jedinim golom postavila konačnih 11 razlike, odnosno 24:35. Jedina koja je u Podravkui funckionirala bila je Nikica Pušić. Jelčić u 15 minuta 2. poluvremena dvije obrane, Žderić u drugih 15 minuta jednu, poneki gol iz očaja Pasičnik dokaz su stanja na utakmici u kojoj je Podravka Vegeta potpuno zakazala, ali s Györom se ipak nije moglo računati na bodove. Zato su koprivnički gledatelji, nadglasani od 300-tinjak Mađara, izašli iz dvorane tiho, pokunjeno i s gorkim okusom nemoći.

Izjave nakon utakmice

Csaba Konkoly, trener Györa:

– Tokom tjedna radili smo naporno i puno za ovu utakmicu. Samo u početku 2. poluvremena imali smo loš start, ali zadovoljan sam učinkom svojih igračica i pobjedom.

Ana Gros, igračica Györa

– Radili smo puno za ovu utakmicu i mislim da smo bili dobro pripremljeni. Imali smo malo problema na početku 2. poluvremena, ali mislim da se kasnije igra vratila na razinu kakva je trebala biti i postigli smo ono zbog čega smo došli u Koprivnicu.

Neven Hrupec, trener Podravke Vegete:

– Čestitam prije svega kolegi Csabi i ekipi Györa na zasluženoj i uvjerljivoj pobjedi. Nismo danas odigrali utakmicu niti blizu nivou iz Mađarske. Međutim, činjenica je da je ekipa Györa odlična ekipa, nismo im uspjeli parirati, igrale su odličnu obranu, nismo uspjeli zabijati golove i, nažalost, izgubili smo prvo poluvrijeme jako. U poluvremenu smo se dogovorili da odigramo čvršću obranu, u početku je krenulo dobro, ali kad su nam dalje počeli padati golovi jednostavno psihički nismo izdržali, nismo imali ni adekvatne zamjene. Ekipa Györa je jedan od favorita Lige prvakinja, ali naše cure nisu odigrale na razini na kojoj mogu. Radit ćemo na tome dalje, moramo ih psihički dignuti i odraditi ove dvije utakmice do kraja i podvući crtu.

Miranda Tatari, igračica Podravke Vegete:

– Čestitam Györu na odličnoj igri, pokazali su da su vrh Europe i tamo im je mjesto. Mi smo se dogovarali za neke zadatke cijeli tjedan, dobro smo se pripremale, nažalost zakazali smo i u obrani i u napadu. Njihov golmanski tandem nas je, moram upotrijebiti taj izraz, ubio u pojam. To je bio razlog zbog kojih smo psihički pale. U našim je redovima bila jako velika nervoza. Nažalost. A to se ne bi smjelo događati. Nama ostaje da u dvije utakmice probamo izboriti neke bodove.

UTAKMICA 4. KOLA D GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – GYÖRI AUDI ETO KC 24:35 (10:19)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1800. Suci: Igor Kovalčuk i Aleksej Kovalčuk (obojica Moldavija). Delegat EHF-a Marjan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (3+0), Jelčić (5+1); Čović, Vukojević, Kožnjak, A.M. Beljo, Petković 1(1), Zebić 2, Gaće 4, Milanović Litre 3, Pasičnik 4(1), Tatari 1, Nikčević 1, Pušić 8(5). TRENER: Neven Hrupec.

GYÖRI AUDI ETO KC: Lunde Haraldsen (9+0), Palinger (7+1); Vérten 7, Mravíkova 3, Szegedi, Görbicz 8(4), Kovacsics 2(2), Bradeanu 4, Amorim 3, Orban 1, Mayer, Hornyák 1, Gros 3(1), Spiridon 3. TRENER: Csaba Konkoly.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 8(7), Györi Audi ETO KC 9(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Pasičnik 2+2, Milanović Litre, Pušić po 2), Györi Audi ETO KC 12 minuta (Görbicz, Kovacsics, Bradeanu, Hornyák, Gros, Spiridon).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Görbicz (Györ).

{vsig}sport/rukomet/11-2010/galerija-gyor{/vsig}

čitam...