Završene kvalifikacije

Podravka bez Snježane Petike na klupi ostala bez Lige prvakinja, domaći Vipers za koplje bolji

Nakon subotnje pobjede protiv turskog Kastamonu Belediyesija rezultatom 21-17, rukometašice Podravke čekao je finalni susret protiv domaćeg Viper Kristiansanda. Norveške rukometašice ušle su u susret kao izrazite favoritkinje, međutim ostalo je i 60 minuta za odigrati, te da Podravka pokaže za što se spremala cijelog ljeta. 

20:00h
0
RkPodravkaVegeta RkKrimMercator
Foto: Ivan Brkić

Nakon subotnje pobjede protiv turskog Kastamonu Belediyesija rezultatom 21-17, rukometašice Podravke čekao je finalni susret protiv domaćeg Vipers Kristiansanda. Norveške rukometašice ušle su u susret kao izrazite favoritkinje, međutim ostalo je i 60 minuta za odigrati, te da Podravka pokaže za što se spremala cijelog ljeta.

Utakmica je krenula u 18.30 sati, a sudio je isti sudački par kao i protiv Turkinja, Litvanke Kijauskaite i Zaliene.

Snježana Petika zbog bolesti, odnosno viroze, ostala je u hotelskoj sobi i nije mogla voditi svoje rukometašice, javili su iz kluba. Ekipu je preuzeo Goran Trajkovski, što je ipak ostavilo traga na našim igračicama. Zbog ozljeda utakmicu su propustile Dežić i Kapetanović.

Podravka je uvjerljivo poražena 42-14. Na poluvremenu rezultat je bio 22-6. Lošu igru Podravke i snagu domaćina najbolje opisuje trenutak u 15. minuti kada je Podravka terenu bila s četiri igračice, jer su tri bile isključene. Ostaje žalost za rezultatom, ali slijede kvalifikacije za EHF kup.

Sada je i jasno da rukometašice Vipers Kristiansanda ulaze u Ligu prvakinja u grupu D gdje su Budućnost, Metz Handball i BBM Bietigheim, dok Podravka ide u 3. rundu kvalifikacija za EHF kup.

VIPERS KRISTIANSAND: Hauge, Fagerheim, Lunde; Olsen, Arntzen, Refsnes, Larsen Aune, Skaar Brattset, Noersteboe, Kristensen, Jonassen, Lunde Borgesen, Skaug, Sulland, Kristiansen, Jensen.

TRENER: Erik Loechen.

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović, Ećimović; Turk, Dežić, Karlovčan, Popović, Toth, Džono, Nemaškalo, Mrđen, Franušić, Vidak, Pavlović, T. Petika, Ana Debelić.

TRENER (v.d.): Goran Trajkovski.