delo ehf liga prvakinja

Podravka ide po osvetu u Dortmund, Saračević: Idemo tamo na glavu, želimo pobijediti i za klub i za Selenu

Rukometašice Podravke sada imaju priliku za osvetu. Borussia u ovom trenutku ima dva boda osvojena u Koprivnici u devet odigranih utakmica, a jednak broj bodova ima i Podravka Vegeta u osam odigranih susreta, koja će priliku za osvajanje novih bodova tražiti na gostujućem terenu.

16:30h
0
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Bliži se utakmica 12. kola DELO EHF Lige prvakinja u kojoj će rukometašice Podravka Vegete snage odmjeriti s njemačkom BV Borussiom 09 Dortmund. Uzvratna je ovo utakmica protiv njemačke ekipe koja je u 3. kolu DELO EHF Lige prvakinja slavila u Koprivnici s jednim pogotkom razlike, bilo je 25-26.

Rukometašice Podravke sada imaju priliku za osvetu. Borussia u ovom trenutku ima dva boda osvojena u Koprivnici u devet odigranih utakmica, a jednak broj bodova ima i Podravka Vegeta u osam odigranih susreta, koja će priliku za osvajanje novih bodova tražiti na gostujućem terenu.

Ne pomaže ni činjenica da se u prethodnoj utakmici ozljedila Selena Milošević, vanjska igračica i važan stup Podravkine obrane koja nažalost završava sezonu zbog puknuća križnih ligamenata.

– Igramo protiv Dortmunda od kojeg smo u Koprivnici izgubili jedan razlike i odlučivali su detalji. Mi kroz ovaj tjedan radimo sve da popravimo nedostatke i greške koje smo radili s njima, a i protiv Valcee. Idemo tamo, ako treba i na glavu, moramo napravit sve što je u našoj moći da odigramo odličnu utakmicu i pobijedimo i za nas i za klub, ali i za Selenu – rekao je trener za klupske stranice.

Što se tiče pripreme za njemačku ekipu trener Saračević je već prilično upoznat s onim što Njemice mogu.

– Prošli puta nam je puno problema radila Smits i to je jedna ekipa u kojoj ne možeš zaustaviti samo jednu igračicu nego moraš biti spreman na sve njihove pokušaje. Ekipa koja je otprilike po rangu i kvaliteti kao mi. Moram reći da smo i u utakmici s Valceom, a i s Dortmundom gubili na detaljima i tu smo negdje no moramo poraditi na tim ključnim momentima i popraviti ih te, naravno, probat pobijediti – zaključio je Zlatko Saračević.

Ana Turk, krilna igračica Podravke svjesna je kako treba skupiti glave i dati sve od sebe.

– Igrali smo s Dortmundom doma i s njima nam je kao i s Rumunjkama trebalo vrlo malo. Sad igramo u gostima, oslabljeni za Selenu Milošević koja nam se ozljedila, a vrlo nam je bitna u obrani. Slažemo i prilagođavamo se novoj situaciji, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Želimo dati i dat ćemo sve od sebe. Dortmund raste iz utakmice u utakmicu, a i mi nastojimo biti bolji. U svakoj težnji da dobijemo nekog protivnika i njih se nešto pita tako da moramo otići tamo i ostaviti srce na parketu – rekla je Ana Turk koja je dodala kako imaju vrhunske vratarke, a od igračica osim Dulfer dodaje i Smits koja je Podravkašicama u prvoj utakmici radila dosta problema.

Sutkinje u utakmici bit će Viktoriia Alpaidze i Tatiana Berezkina iz Rusije, a delegat Frank Böllhoff iz Njemačke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 24. siječnja s početkom u 14 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena sport televizije.

čitam...