prva hrl za žene

Podravka izgubila važan derbi protiv Lokomotive, obrana Koprivničanki bez lijeka za Larissu Kalaus

Saračević u zapisnik nije uvrstio Jovanu Risović, sjajnu vratarku, a razlog je zasad nepoznat. Najvjerojatnije ju čuva za nedjeljni susret protiv Bera Bere. 

19:28h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Težak susret igrala je danas Podravka Vegeta. U 18 sati počela je najteža utakmica domaćeg prvenstva, gostujući susret protiv Lokomotive. Obje ekipe uoči susreta imale su jednak broj bodova i ovaj derbi direktno je odlučivao o vodećoj momčadi prvenstva.

Koprivnička ekipa imala je i pravu podršku na tribinama, iz grada Vegete organiziranim prijevozom stigao je bus pun navijača. 

Saračević u zapisnik nije uvrstio Jovanu Risović, sjajnu vratarku, a razlog je zasad nepoznat. Najvjerojatnije ju čuva za nedjeljni susret protiv Bera Bere.

U redovima Lokomotive najveće probleme Podravci radila je Larissa Kalaus. Na semaforu je bila 18. minuta kada je Podravka imala vodstvo 4-7, no tad se probudila Lokomotiva i došla na 10-8. Čigirinova je u prvom dijelu promašila dva sedmerca, pa je izvođenje uspješno preuzela Milosavljević. Prvo poluvrijeme završilo je s minimalnim vodstvom domaće ekipe, 13-12.

Nakon osam minuta drugog dijela Lokomotiva je pogotkom Posavec pobjegla na tri razlike (17-14). Podravkašice je u igri držala Milosavljević, no onda je zabila i vratarka Lokomotive na prazan gol preko cijelog terena za 19-15 Lokomotive.

Čini se da je žestoki ritam došao na naplatu u najgorem mogućem trenutku, jer Podravka je upisala poraz u dosad najvažnijoj prvenstvenoj utakmici. Konačan rezultat bio je 24-22 za Lokomotivu koju je predvodila Larissa Kalaus s 10 pogodaka.

Kod Podravke šest je zabila Čigirinova, a po pet su dodale Milosavljević i Debelić.

Lokomotiva je ovom pobjedom preuzela prvo mjesto na ljestvici i tako značajno otežala Podravki njena nastojanja da dođe do naslova prvaka. Ipak, još je dugo do kraja prvenstva, igra se i uzvrat u Koprivnici.

Prva HRL za žene, 29. siječanj 2019., 18 sati

Lokomotiva – Podravka Vegeta 24-22

čitam...
Loading...