Podravka Lino minimalno poražena u Čakovcu

15:58h
0
110908-lino

Utakmicu 4. kola Druge HRL – sjever Podravka Lino odigrala je kao gost u Čakovcu kod ekipe Zrinski i nesretno izgubila 27:26.

Bila je to borbena, neizvjesna i prava prvenstvena utakmica, u kojoj se od prve se minute igralo gol za gol.

Tako je i završio prvi dio utakmice, s golom prednosti domaćina. Ubrzo nakon početka drugog dijela, Podravka Lino okreće rezultat u svoju korist i u 50. minuti ima prednost od tri gola (24:21).

Činilo se da je utakmica riješena i da Zrinski nema ideje ni snage kako okrenuti rezultat. No, još jednom se pokazalo da se utakmica igra do posljednjeg zvižduka, što linicama očito nije bilo jasno, pa su dozvolile da ih protivnice stignu i prestignu, te u 58. minuti povedu golom razlike.

No tu drami nije kraj, i Podravka Lino ima sedmerac za izjednačenje, koji promašuje. Uspjeva se obraniti, a u posljednjoj minuti Zrinskom je isključena igračica i linice ponovno dobivaju mogućnost da izvuku makar neriješen rezultat. Zbog nervoze i brzopletosti u tu minutu ne iskorištavaju višak igrača i gube utakmicu sa golom razlike.

– Iako smo željeli pobjedu, premalo je bilo raspoloženih igrača u našoj ekipi da bi to i ostvarili. Istina, na kraju nismo imali i sreće ali to je tako, kažu da hrabre prati sreća a mi to danas nismo bili kao cjelina. Nažalost, već drugu utakmicu gubimo sa golom razlike i ti će nam bodovi sigurno nedostajati u konačnom plasmanu. Ostaje nam da pokušamo riješiti probleme unutar ekipe, posebno neefikasnost ključnih igrača koji imaju i određen broj nastupa u prvoj ekipi jer je njihov doprinos vrlo slab a od njih se očekuje da nose igru ove ekipe – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.

Kako je sljedeći tjedan rezerviran za okupljanje Mlađe kadetske reprezentacije u Vrbovcu, u koju je pozvano šest igračica Podravke Lino (Zagorščak, Dora i Larissa Kalaus, Dušak, Maljak i Šenvald), još nije sigurno u kojem će terminu biti odigrana utakmica 5. kola s ekipom Darde.

ZRINSKI – PODRAVKA LINO 27:26 (14:13)

UTAKMICA 4. KOLA 2. HRL SJEVER

ČAKOVEC – Dvorana graditeljske škole. Gledatelja 50. Suci: Silvio Mucko i Luka Šipoš (oba Varaždin). Nadzornik: Zlatko Dozan (Bjelovar).

ZRINSKI : Rob, Ivačić, Kristofić 2(2), P.Posavec 5, Laptoš 4, Makar 1, Vrbančić 1, Sanjković, S.Posavec 3, Zadravec 7, L.Posavec 1, Horvat, Resman 1, Horvat, Delladio, Trstenjak 2(1). TRENER: Željko Golik.

PODRAVKA LINO: Krmpotić (8+1), Horvat (2), Široki, Gložinić, D. Kalaus 8, L. Kalaus 4, Zagorščak 5, Vuk, Šenvald 2, Dušak 4(3), Pejak, Maljak, Oremović, Gvoić 1, Slivar 1, Božić 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Zrinski 4(3), Podravka Lino 5(3).

ISKLJUČENJA: Zrinski 6 minuta (Resman 2+2 i Laptoš 2), Podravka Lino 8 minuta (D.Kalaus 2, Zagorščak 2 i L.Kalaus 2+2).