ehf kup

Podravka na europskom ispitu u Danskoj najvjerojantije bez Ihnjeve, A. Tucaković: Idemo gore odigrati što bolje, želimo pozitivan rezultat

Otkrio je da rade na stvarima za koje su vidli da nisu 'štimale' na prvoj utakmici, pogotovo realizacija, te je otkrio da će biti skupo ako ponove neefikasnost kao protiv Bera Bere. 

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podravka Vegeta jučer je uspješno riješila manju prvenstvenu prepreku zvanu Agroproteinka, a od danas je sav fokus usmjeren prema nedjelji i europskom gostovanju u Danskoj. Domaćin će biti Nykøbing Falster, drugoplasirana danska momčad koja je u prvom kolu grupne faze EHF kupa izgubila u Rumunjskoj od Craiove, još jedne momčadi koja uz Bera Beru dijeli grupu s Podravka Vegetom.

– Uspjeli smo otvoriti europsko proljeće pobjedom, što smo i priželjkivali. Utakmica je bila interesantna u kontekstu puno oscilacija, promjena vodstva. najvažnije je da smo uzeli dva boda – kratka je bila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Rječitiji je bio Zlatko Saračević.

– Prije dvije sezone bili su u polufinalu EHF kupa i osvojili dansko prvenstvo. Njihova glavna igračica je trudna, a oni su ekipa koja igra brz rukomet, oduševili su me obranom koju igraju jako dobro. U Rumunjskoj su poražene, ali mislim da im se složilo sve što nije trebalo. Taj rezultat (19-12) ne znači puno, no jako su dobro igrali obranu i tu će biti problem – kazao je trener.

Otkrio je da rade na stvarima za koje su vidli da nisu ‘štimale’ na prvoj utakmici, pogotovo realizacija, te je otkrio da će biti skupo ako ponove neefikasnost kao protiv Bera Bere.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Svjesni smo da je u utakmici protiv Španjolki bilo i dobrih i loših trenutaka. Bila je to tipična ženska utakmica s puno preokreta, ali pokazali smo karakter i fizičku spremu. Uspjeli smo se vratiti, a to nam je nedostajalo u Ligi prvaka – dodao je Saračević.

Probleme s ramenom ima Aljona Ihnjeva koja danas putuje u Zagreb na magnetsku rezonancu, pa će se znati detaljnije što je na stvari.

– Idemo gore odigrati jako dobru utakmicu, želimo se vratiti s pozitivnim rezultatom. Stručni stožer nas jako dobro priprema, sve smo motivirane i dobra je atmosfera. Zahvalna sam treneru na ukazanom povjerenju, na meni je da dam svoj maksimum. Konkurencija u ekipi gura nas dalje. Lijepo je što je puna dvorana i što se rukomet vratio u Koprivnicu – komentirala je vratarka Antonija Tucaković.

Igra se u 18 sati u nedjelju u Danskoj, na otoku Falster, u dvorani u kojoj neće biti TV prijenosa.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
čitam...
Loading...