Najpovoljniji uvjeti u regiji

Podravka nastavlja širenje 123 milijuna eura vrijednim kreditom

14:10h
0
Potpisivanje ugovora // Foto: Podravka

Upravo ovi uvjeti financiranja dodatno potvrđuju snagu Podravke, rekao je Zvonimir Mršić.

U Hotelu Esplanade u Zagrebu svečano je potpisan Ugovor o sindiciranom kreditiranju između Podravke, Belupa i Žita sa strane korisnika, Europske banke za obnovu i razvoj kao aranžerom i četiri poslovne banke kao kreditorima: Privrednom Bankom Zagreb, Raiffeisenbank Austria, SKB i Erste & Steiermarkische Bank.

Ukupna vrijednost financijskog aranžmana iznosi 123 milijuna eura te su sredstva Podravki odobrena na period od šest godina uz iznimno povoljnu kamatnu stopu i trenutno najpovoljnije uvjete kreditiranja u Adria regiji. Odobrena sredstva namijenjena su refinanciranju postojećih kreditnih obveza te za daljnja kapitalna ulaganja i moguće akvizicije.

– Upravo ovi uvjeti financiranja dodatno potvrđuju snagu Podravke, uspješnost provedenog povećanja efikasnosti poslovanja u zadnjih nekoliko godina, njezinu stabilnost u poslovanju, upravljanju financijama kao i potencijal daljnjeg širenja poslovanja na internacionalna tržišta – rekao je predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Zadovoljstvo je izrazila i regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku i Sloveniju Vedrana Jelušić Kašić.

– Podravka je ostvarila izrazit napredak u internom restrukturiranju ali i osvajanju novih tržišta i internacionalizaciji poslovanja. Financijski paket koji smo danas potpisali odličan je primjer realizacije strateškog cilja EBRD-a koji se odnosi na podršku kompanijama u zemljama u kojima ulažemo u njihovom regionalnom razvoju – rekla je Jelušić Kašić.

čitam...
Loading...