Podravka nepravomoćno izgubila spor od bivšeg radnika // Juriši moraju isplatiti 100.000 kuna

20:53h
0
ilustracija

Podravka je dužna bivšem radniku Željku Juriši iz Sigeca isplatiti 100.000 kuna odštete i mjesečnu rentu za izgubljenu zaradu u iznosu od 1.798 kuna i to od 1. studenog 2003. godine pa dok će za to postojati uvjeti, prenosi Večernji list.

Takva je odluka donešena nepravomoćnom presudom koprivničkog Općinskog suda. Naime, zbog invalidosti, Juriša je u veljači 2011. godine otišao u mirovinu, no u tužbi je naveo da je u tvrtki zadobio ozljedu kralježnice, jer je radio teške poslove u tvornici kvasca.

Iako ozljeda nije evidentirana, on je 1997. godine operirao kralježnicu u Dubravi u Zagrebu.

Juriša je doživio i tešku nesreću u tvornici voća, kamo je premješten, gdje ga je pogodila kašeta s jabukama teška 500 kilograma. Dogodilo se to 2008. godine, a zadobio je ozljede desne noge te je išao na operaciju kralježnice i fizikalne terapije.

Iz Podravke su na sudu kazali da je tom prilikom Juriša nepravilno postupao na radu, te poricali raniju ozljedu kralježnice na radu. Napomenuli su i da je potpisao da nakon ozljede 2008. godine od njih nema nikakva potraživanja, te da je sam inicirao odlazak u mirovinu, uz isplatu stimulativne otpremnine.

No sudska vještakinja navela je da su promjene u zdravstvenom stanju Juriše u uzročno-posljedičnoj vezi s poslovima koje je obavljao, jer je nakon oba zahvata nastavio i dalje raditi iste poslove, iako je bilo navedeno da su isključeni, jer će inače doći do razvoja invalidnosti.

Podravka mu je dužna platiti i troškove sudskog postupka, u iznosu od 41.000 kuna.