Podravka osvojila bodove u Puli

19:31h
0
110129-koznjak

Podravka Vegeta osvojila je ”zlatnu Arenu” u Puli. Jer pobjeda u dosta izjednačenoj utakmici, s kvalitetom na Podravkinoj strani, nakon Zagreba to i jest. Arena – Podravka Vegeta 22:25 (9:13).

Za Arenu je trebao ”puni gas”, s potpunim angažmanom svih. Svidio se postav Podravke, bez eksperimenata s pričuvnim igračicama, i to je izgledalo dobro, obzira na izjednačen rezultat.

Jer: pulski sastav ima sjajnu golmanicu Anu Križanac (16 obrana), a trener Nedjeljko Lalić potvrdio je nakon utakmice da ima još dvije dobre, Kiridžić i Gavranić.

No, većina ipak u pozicijskom napadu ne zna što će se loptom, pa je često lupaju o pod, a posrećilo im se da kad puknu iz daljine manje-više sve sjedne u Podravkin gol, ali to već znamo. Makar se u drugom dijelu drugog poluvremena razgoropadila Marta Žderić i postigla solidnu brojku obrana (12).

Upečatljivo je odigrala, bez i jedne greške (jedan-dva promašaja nisu greške) Maja Zebić na krilu, uz sigurnu realizaciju sedmeraca. Maja je bila u 1. poluvremenu osoba ”straha” za odličnu Križanac, koja će pamtiti njene lobove. No, prednost smo dali Mirandi Tatari, jer je odlično organizirala igru i imala sjajne ”upade” u suparnički teritorij i poentirala baš kad je trebalo. Ovo je bilo izdanje Tatari u kojem se može doslovice uživati. Trener Hrupec s ovom dvojkom može biti zadovoljan. A i jest, jer smo ga upitali upravo za ovu dilemu: Tatari ili Zebić.

Igračica koja je preuzela odgovornost kad je trebalo dobila je i kod trenera prednost. Ostale solidno, a nećemo ponavljati da se dio igračica još traži. Doći će i one na svoje, jer volju imaju, samo treba još snage, ideje, mašte i – veselja kad se igra. Izvlačimo iz neke citat iz neke naše stare arhive: igrajte s osmijehom, gledatelji vole kad ste nasmijane, a kad ste nasmijane onda ste i lijepe. Obrana u principu dobra.

Publika je svojski navijala za svoje i radila pritisak na suce, koji su se naputovali do Pule iz Slavonije, ali nismo vidjeli neku njihovu veću grešku, čak bismo rekli da su imali osjećaj za ubrzanje igre, što je u hrvatskih sudaca rijetko. Ako su i napravili poneku grešku, barem su bili dosljedni u tom elementu. Otpadaju glupi komentari s tribina da je Podravka morala kupiti suce da bi pobijedila. Puležani bi morali znati da Podravka za to nema novaca.

Iduću utakmicu Podravka Vegeta igra u Regionalnoj ligi, u srijedu u Banja Luci s Borcem.

UTAKMICA 15. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ARENA – PODRAVKA VEGETA 22:25 (9:13)

PULA – Dom sportova Mate Parlova. Gledatelja: 150. Suci: Dalibor Dragočajac (Novska) i Ivica Kostecki (Lipovljani). Nadzornik HRS-a: Dubravko Konjuh (Rijeka).

ARENA: Križanac (16+0), Bradarić (-); Petrečić, Vukić, Mandić 4, Gaborović, Linić 2, Milošević 1, Kiridžić 6, Maras, Jajčević, Međugorac, Gavranić 6(1), Gašić 3. TRENER: Nedjeljko Lalić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (12+0), Jelčić (3+0); Čović, Vukojević, Kožnjak, Pongrac, Petković 3, Zebić 9(4), Gaće 2, Milanović Litre 2, Vidak, Pasičnik, Havić 1, Tatari 6, Nikčević 1, Pušić 1(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Arena 3(1), Podravka Vegeta 5(5).

ISKLJUČENJA: Arena 8 min. (Mandić, Linić, Milošević, Gavranić), Podravka Vegeta 8 min. (Havić 2+2. Nikčević, Pušić).

IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta).

čitam...