Promocija rajčice i humanitarna nota

Podravka i Petar Grašo udružili snage na Danu rajčice u Umagu

10:11h
0
Foto: Podravka

Fešta od rajčice imala je i humanitarnu notu – sva prikupljena sredstva od kupnje porcija utrošit će se za nabavu radiološkog aparata za umaški Dom zdravlja.

Gastronomska manifestacija Dan rajčice održana je po 19. put u Umagu u organizaciji Podravke, Grada Umaga, Turističke zajednice Grada Umaga i Udruge proizvođača rajčice za preradu Pomidor.

Posveta rajčici, ali i humanitarna nota Fešte od rajčice, glavne priredbe cijelog dana, privukla je na glavni gradski trg nekoliko tisuća ljudi, pa je tako 3 500 porcija četiriju različitih vrsta jela od tjestenine i rajčice, spravljenih od strane Podravkinih promotora kulinarstva i kolega iz Hrvatskog kuharskog saveza, nestalo u trenu.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Sva prikupljena novčana sredstva od kupnje porcija idu u humanitarne svrhe i to za nabavu radiološkog aparata za umaški Dom zdravlja. Stanovnici Umaga, ali i brojni gosti, tako su još jednom potvrdili svoju humanost, a u tome im je pomogao i popularni pjevač Petar Grašo, koji je zajedno s Podravkinim promotorima kulinarstva pripremio jedno od ponuđenih jela – Tjesteninu s plodovima mora, rajčicom i Pestom genovese.

Pridružili su mu se i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, v. d. gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić i direktorica tvornice Povrće Umag Marina Diminić Visintin koja je istaknula – Prošle smo godine imali rekordni otkup rajčice s istarskih polja od gotovo 12 tisuća tona, a ove godine planiramo tu brojku i nadmašiti te otkupiti i preraditi čak 13 tisuća tona crvenog zlata.

Foto: Podravka
Foto: Podravka

Podravka je izuzetno zadovoljna što u svojoj tvornici Povrće Umag, inače jedinoj tvornici za preradu rajčice u Hrvatskoj, osigurava kvalitetnu sirovinu za svoje proizvode iz linije mediteranske hrane.

Isto tako jako su ponosni što su u suradnji s lokalnom zajednicom organizirali humanitarnu akciju koja je dobro prihvaćena kako od domaćeg stanovništva tako i turista, a kojoj su ove godine kulinarskim showom, u kojem je sudjelovao Petar Grašo, dali dodatnu notu.

Osim humanitarno-kulinarske note, Fešta od rajčice ponudila je i dobru zabavu izborom najveće istarske rajčice, nastupima benda Berimbau iz Trsta, Gorana Griffa i Bullea Folk Orchestra, a za najmlađe zabave nije nedostajalo u Lino igraonici.

Onaj ozbiljniji dio dana koji simbolično obilježava stoljetnu tradiciju prerade rajčice u Umagu, započeo je još u jutarnjim satima stručnim skupom na kojem su ugledni strani i domaći stručnjaci okupljenim proizvođačima rajčice govorili o suvremenim trendovima u proizvodnji i preradi rajčice, s posebnim naglaskom na nove sortimente.

čitam...