1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prigodno

Podravka povodom 75 godina poslovanja organizira Dane otvorenih vrata, posjetite kompaniju, razgledajte umjetnine i sobu Zlate Bartl
P

Koprivničanke i Koprivničanci tijekom studenoga i prosinca moći će razgledati izložbu koja se nalazi u prizemlju kompanije, a uključuje vrijedne umjetnine i posjet spomen sobi profesorice Zlate Bartl.

Ne propustite

Podravka će za građanke i građane Koprivnice tijekom studenoga i prosinca organizirati Dane otvorenih vrata.

- Oglas -

Službeno otvorenje bit će u subotu, 5. studenoga, u 10 sati. Na taj način dodatno će se obilježiti velikih 75 godina poslovanja, a bit će to ujedno i prigodan poklon svim građanima povodom Dana Grada Koprivnice.

Podravka je oduvijek brinula o društveno odgovornom poslovanju, njegujući vrijednosti svoje zajednice pa tako i one kulturne. Prostore kompanije krase brojna djela poznatih podravskih i hrvatskih autora, a građani će moći vidjeti prizemlje novoobnovljenog sjedišta koje se može pohvaliti slikama renomiranih naivaca poput Generalića, Večenaja, Kovačića, Gažija i drugih.

Također, moći će se razgledati i spomen soba profesorice Zlate Bartl koja kroz tri različite sekcije opisuje život i postignuća najvažnije osobe u povijesti Podravke. U predvorju zgrade emitira se i kratki film o njenu životu, a nalazi se pokraj novonastalog portreta čiji je autor Zlatko Kauzlarić Atač, ujedno i kreator prepoznatljive Podravkine žlice koja se nalazi ispred zgrade.

- Oglas -

Vanjski prostor dodatno je obogaćen poznatim skulpturama „Koritarke“, djelom Ivana Sabolića, te svojevrsnim zaštitnim znakom Podravke, drvenom skulpturom „Pijetao“, kojeg je izradio Zvonimir Lončarić. Uz obnovu poslovnog sjedišta Podravke, stigla je i nova skulptura u obliku velikog srca „Začin života“, čiji je autor kipar Nikola Vudrag.

Osim toga, Koprivničanke i Koprivničanci moći će razgledati i izložbu posvećenu povijesti Vegete, kao i skulpture najznačajnijih kipara naivne umjetnosti koje prikazuju tipične motive iz nekadašnjih života Podravaca. Isti motivi mogu se vidjeti i na frizu iznad recepcije, koji je na keramičkim pločicama naslikao Francina Dolenec.

Dani otvorenih vrata Podravke trajat će tijekom studenoga i prosinca, a svi zainteresirani moći će razgledati kulturnu baštinu kompanije sa srcem svake subote od 10 do 13 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

materijalna šteta

FOTO/VIDEO Poznati detalji nesreće kod Auto kluba, 71-godišnjakinja previdjela znak STOP, kriv je i vozač (45), nije imao upaljena svjetla

Jučer prijepodne pisali smo o prometnoj nesreći u Koprivnici, točnije na križanju Potočne, Mažuranićeve i Ulice Stari Brežanec. U...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti