5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Osvajaju globalno tržište

Podravka predstavila inovaciju Supisol, zamjenu za sol s 35 posto manje natrija
P

Sukladno tome, proveli smo istraživanja i razvili vlastitu zamjenu za sol s 35 posto manjim udjelom natrija. Supisol® će se u potpunosti proizvoditi u pogonima Podravke, a komercijalizaciju prvih proizvoda sa Supisolom očekujemo početkom drugog kvartala ove godine, najavio je Mršić.

Ne propustite

Podravka je danas predstavila vlastitu inovaciju, Supisol®, odnosno zamjenu za sol s 35 posto manje natrija u odnosu na običnu kuhinjsku sol. Inovaciju za globalnu utakmicu Podravke, u protekle četiri godine razvijalo je Istraživanje i razvoj Podravke u suradnji s vanjskim partnerom, kako bi omogućili potrošačima da maksimalno uživaju u okusu proizvoda i jela s manje soli, već od ove godine.

Supisol® se može koristiti kao sol u proizvodnji juha, gotovih jela, mesnih proizvoda, umaka, preljeva, kondimenata, dodataka jelima, začinima, ali i kao samostalni sastojak – sol za zasoljavanje jela. Njegovom upotrebom, na deklaraciji proizvoda je moguće dodatno istaknuti navod 25%-40% manje natrija/soli, u odnosu na konvencionalne proizvode (proizvedene s običnom soli) i u ovisnosti o ostalim sastojcima u proizvodu.

– Podravka je vodeća hrvatska prehrambena kompanija i kao takva predvodnik trendova, a ambicija nam je u budućnosti kreirati i trendove izvan Adria regije – rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Podravka jela // Foto: Podravka

Napomenuo je da preporuke Svjetske zdravstvene organizacije govore o potrebama smanjenja dnevnog unosa soli na 5 grama, s ciljem očuvanja zdravlja.

– Sukladno tome, proveli smo istraživanja i razvili vlastitu zamjenu za sol s 35 posto manjim udjelom natrija. Supisol® će se u potpunosti proizvoditi u pogonima Podravke, a komercijalizaciju prvih proizvoda sa Supisolom očekujemo početkom drugog kvartala ove godine – najavio je Mršić.

Podravka je prihvatila i odobrila strateški dokument pod nazivom „Nutritivna strategija 2014. – 2024.“, što je ujedno i inovacijska strategija Podravke koja ima za cilj do 2025. godine usuglasiti sav asortiman prema prehrambenim preporukama kao što su manje soli, manje šećera itd.

Konferencija za novinare // Foto: Podravka

– Supisol® zbog svog sastava uravnotežuje okus hrane i jela te predstavlja jednostavno i efikasno rješenje. S obzirom da se radilo o inovativnom sastojku koji može u potpunosti zamijeniti običnu, kuhinjsku sol, istraživanja percepcije okusa slanosti, osim u Podravkinom Istraživanju i razvoju, provodila su se i u suradnji s našom akademskom zajednicom. Rezultati većeg broja testiranja pokazali su kako smo u potpunosti zadovolji li očekivanja potrošača u vezi okusa – rekla je o novom proizvodu dr. sc. Jasmina Ranilović, direktorica Istraživanja i razvoja Podravke.

Supisol® se sastoj od kombinacije 3 različitih soli, natrijevog klorida, kalijevog klorida i kalij magenzij citrata, dok običnu, kuhinjsku sol gotovo u potpunosti čini natrijev klorid.

Supisol® je, kažu iz Podravke, u potpunost siguran proizvod namijenjen prehrani zdravih ljudi i svim onima, koji žele ili prema liječničkoj preporuci, moraju kontrolirati unos natrija. Prikladan je za vegetarijance, vegane, kao i za one koji se hrane sukladno religijskim preporukama (halal i kosher prehrana); bez glutena je, bez laktoze, bez GMO, bez pojačivača okusa, bez umjetnih boja, bez umjetnih aroma i bez konzervansa.

Supisol® je novi žig Podravke i patentibilan sastojak u vlasništvu Podravke, s učinkom zaštite za 148 zemalja svijeta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×