Podravka predstavila Vegetu na Sajmu prehrane u Antalyji

20:27h
0
antalya

090208-antalya-mKoprivnička prehrambena industrija Podravka započela je proboj na veliko tursko tržište predstavljanjem svog najjačeg branda Vegete na sajmu u Antalyji. Sajam prehrane i cateringa ‘Anfas Food Product 2009’ održan je protekloga vikenda po 16. put u Antalya Expo Centru. Uz člana Uprave Podravke d.d. za internacionalno tržište Marina Pucara, na Sajmu prehrane bili su i Zdravko Dimač, direktor tržišta Turske te Davor Lokotar, voditelj projektnih tržišta.

Antalya je glavni turski turistički grad, koji zbog svog potencijala privlači sve više međunarodnih kompanija. Sajam u Antalyji je u proteklih 15 godina postao središnje mjesto proizvođača, kupaca i investitora zainteresiranih za sudjelovanje na turskom te na novim tržištima te pruža veliku priliku tvrtkama koje se bave proizvodnjom hrane i pića.

– Turska je za našu kompaniju vrlo zanimljivo tržište, a posebno je interesantno područje Antalyje, najvećeg turskog turističkog središta koje godišnje posjećuju milijuni gostiju iz Turske i inozemstva. U Antalyji se već treću godinu za redom u zimskom razdoblju priprema i NK Slaven Belupo te smo na taj način stekli određene kontakte i poznanstva koja će nam biti od koristi u budućnosti. Ovo naše prvo sudjelovanje na Sajmu u Antalyji je tek početak prodora na tursko tržište, koje nam sa gotovo 80 milijuna stanovnika nudi veliki potencijal za plasman naših proizvoda, a pogotovo Vegete. Uskoro ćemo u Istanbulu otvoriti i Podravkino predstavništvo te ćemo nakon toga pojačati naše aktivnosti u osvajanju tržišta – rekao je Marin Pucar.

090208-antalya2-mNa Sajmu u Antalyji ove je godine bilo oko 40.000 profesionalnih posjetitelja, a sudjelovale su ukupno 304 tvrtke, od toga 87 iz inozemstva. U sklopu Sajma upriličen je i ‘Sastanak profesionalnih kupaca’ na kojem su uz potporu turske Vlade sudjelovale brojne kompanije iz 12 država: Rusije, Grčke, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Eemirata, Ukrajine, Kazahstana, Azerbajdžana, Palestine, Sirije, Bugarske, Tunisa i Njemačke.

Sajam ‘Anfas Food Product 2009’ privukao je veliko zanimanje predstavnika turskih javnih institucija poput vojske, bolnica, sveučilišta, hotela s pet zvjezdica, lanaca prehrane i trgovina brze hrane, uz sudjelovanje stranih predstavnika iz Njemačke, Rusije, Palestine, Kuvajta, Moldavije, Ukrajine te mnogobrojnih posjetitelja iz srednjoeuropskih zemalja.