Danas je sklopljen ugovor

Podravka prodala biznis pića Studenac

12:36h
0
Tvornica Studenac // Foto: Podravka.hr

O prodaji Podravkinog Studenca priča se već više od dvije godine, a danas je službeno privedena kraju potpisivanjem ugovora.

Studenac je danas preuzela slovenska tvrtka Radenska, odnosno njen vlasnik češka Kofola, europski tržišni lider u proizvodnji i distribuciji bezalkoholnih pića.

Podravka se na prodaju Studenca Lipik odlučila jer na tom biznisu ne mogu stvarati značajnu dodanu vrijednost, a analize su pokazale da biznis pića ne podiže ukupnu profitabilnost te nema mogućnosti za daljnja ulaganja.

Kako navodi zagrebačka burza, po ispunjenju ugovornih preduvjeta, Radenska će preuzeti poslovni udjel u Studencu do kraja godine.

– Nakon dezinvestiranja biznisa pića do kraja 2016. godine, Podravka će nastaviti s razvojem portfelja hrane i lijekova usmjeravajući dodatne resurse za internacionalizaciju svojih ključnih brandova. Odabirom Radenske, kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji, odnosno grupe Kofola, Podravka je pokazala da vodi brigu o budućem nastavku proizvodnje te sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipik, uz zaštitu njihovih prava po kolektivnom ugovoru za razdoblje od 18 mjeseci –  navode  iz Podravke.

Iz Podravke nisu otkrili po kojoj je cijeni prodan biznis pića.

 

čitam...