slijedi pauza

Podravka se od Lige prvaka oprašta u gostima kod Vipersa, E. Gjorgjijevska: Želim da svi u Norveškoj damo maksimum

Djevojke ovaj tjedan treniraju maksimalno, super ozbiljno i rade žestoko, govori trener. Osim Debelić i Milosavljević veliki upitnik je nad Elenom Popović koja je uhvatila virozu.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

I drugu godinu zaredom Podravka je ispala iz Lige prvakinja kao četvrtoplasirana momčad svoje skupine. Zadnji čavao u lijes Podravkinih ambicija da proljeće dočekaju u Ligi prvaka zabio je Vipers pobijedivši Ferencvaroš u gostima. Tom pobjedom Podravka ni matematički više ne može osigurati drugi krug. Ipak, utjeha je to što će na proljeće nastaviti natjecanje u EHF kupu.

Posljednji susret Lige prvakinja Podravkašice igraju u subotu u Kristiansandu protiv Vipersa, jedine momčadi koju su ove godine pobijedile u Europi. Susret će sam po sebi biti težak, a otegotna okolnost svakako je i neigranje dvije ponajbolje igračice, Ane Debelić i Dejane Milosavljević.

– Rezultatski ne možemo ništa popraviti, no to nema veze s pristupom jer svaka utakmica u Ligi prvaka je najvažnija stvar, prilika za dokazivanje. Idemo ‘gore’ maksimalno ozbiljno, koncentrirano. Nemamo apsolutno nikakvo pravo da nešto popustimo, nemamo pravo da se igramo s ugledom kluba, glavnog sponzora, igračica, publike. Imamo odgovornost prema svima da maksimalno odigramo utakmicu – rekao je u najavi susreta trener Saračević i dodao kao se osjeti razočarenje u ekipi nakon tri poraza u Ligi prvaka, svi misle da mogu bolje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Djevojke ovaj tjedan treniraju maksimalno, super ozbiljno i rade žestoko, govori trener. Osim Debelić i Milosavljević veliki upitnik je nad Elenom Popović koja je uhvatila virozu. Mišljenje trenera dijeli i Elena Gjorgjijevska.

– Svaki poraz je jako težak za nas, pogotovo kad ste ekipa koja želi puno dati i ima velike ambicije. Jako nam je žao što nismo uspjeli napraviti taj iskorak u Ligi prvaka. Nadam se da ćemo u EHF kupu napraviti veliki iskorak, imamo puno potencijala. Želim da svaka od nas da svoj maksimum u Norveškoj, nemamo priliku igrati takvu utakmicu svaki dan. Igramo protiv jedne od četiri najbolje ekipe, baš mi je drago da smo ih dobili kući. Moramo dokazati da smo pravi tim i dobra ekipa – kazala je vanjska igračica Podravke.

Lijevo krilo Podravke, Dijana Mugoša, naglasila je da će se boriti do kraja i nema popuštanja. Ekipa ove noći putuje avionom prema Norveškoj, susret se igra u subotu u 19 sati i 15 minuta.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

 

čitam...