Podravka stipendira školovanje Katarine Milinković

15:04h
0
stipendija

080919-stipendija2Podravka je svoju društveno odgovornost potvrdila još jednom, odlučivši stipendirati školovanje petnaestogodišnjakinje Katarine Milinković, štićenice zagrebačkog Doma za djecu A.G. Matoš.

Ugovor o stipendiranju uručio joj je danas predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, priopćeno je iz koprivničke kompanije.

Uprava Podravke donijela je odluku da se za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja Katarini dodijeli mjesečna stipendija u iznosu 2.000 kuna, te da joj se omogući obavljanje praktične nastave u podravkinom Kulinarskom centru budući da je upisala Ugostiteljsku školu ‘Slava Raškaj’.

Inicijativa za stipendijom došla je od tima koji je zadužen za realizaciju projekta Čokolino višebojac, a jedan od razloga bio je i njezina izvrsnost koju pokazuje na sportskim terenima jer trenira odbojku, a i pobjednica je prošlosezonskog Čokolino višebojca, te njezin socijalni status.

– Podravka je izrasla na izvrsnosti koju ćemo nastaviti njegovati i u budućnosti – rekao je predsjednik Šestak naglasivši kako mu je drago na okupu vidjeti toliku mladost na kojoj će počivati kompanija, ali i zemlja u kojoj živimo.

– Imam devetero braće i sestara i pola iznosa dijelit ću s njima, dok ću drugu polovicu štedjeti – vidno uzbuđena izjavila je Katarina.

080919-stipendija-malaPredsjednik Uprave Sportskih novosti Zvonimir Boban uručio je Katarini sportsku opremu, poklon Rukometnog kluba Podravka Vegeta, te ujedno najavio novu sezonu Čokolino višebojca koja počinje 25. rujna u Županji.