Podravka svladala Zamet sa 20 pogodaka razlike

20:38h
0

100928-pusic-mPodravka Vegeta s 39-19 (16-10) bez ikakvih upitnika oko pristupa igri, pobijedila je u unaprijed odigranoj utakmici 4. kola 1. HRL za žene riječki Zamet.

Bez obzira na razliku u kvaliteti, Zamet je došao u Koprivnicu s namjerom da pokaže da se u Primorju još uvijek igra dobar rukomet i da Rijeka ostaje jedan od malobrojnih hrvatskih bazena rukometa. Takve ekipe uvijek su dobro došle u Koprivnicu, gdje nije bilo puno ljudi, ali oni navjerniji rukometu uvijek su tu.

Zamet je u početku i vodio (1-2), ali Podravka Vegeta nije dozvolila priču iz prijašnjih utakmica, u kojima se dosta mučila održavati sigurnu razliku, i to pretežito golovima Kožnjak, Zebić, Gaće, Pasičnik i obranama Jelčić (9+1). Kod Zameta golovima iz igre priključak su održavale Maruščec i Ježić, a jednog je dala i bivša Koprivničanka Šuster.

U 2. poluvremenu Podravka Vegeta je povećavala razliku, usprkos ubacivanja trenera Nevena Hrupeca u igru i igračica iz drugog plana. Reprezentativke je trebalo malo i odmoriti, mada su Gaće i na golu Žderić, na liniji Milanović-Litre, uz ”nereprezentativku” Pasičnik, djelovale apsolutno svježe. Trener Edo Šmit isto je činio i s mladim Riječankama.

Dobar potez obojice trenera, jer tempo igre nije opadao. zadnjih desetak minuta Podravka je igrala uglavnom s pričuvama. Plus 15 je to dozvoljavalo, a Zamet je dobio prostora i za atraktivne poteze. No, i Podravkine ”male” dobile su pljesak za svoju igru bez respekta. Bez obzira na to kakav je konačni ishod, nije moglo biti nezadovoljnih u dvorani. Podravka Vegeta na kraju je pobijedila s 20 razlike, 39-19 (16-10).

Najbolje kod pobjednica Gaće, Žderić, Jelčić, Pasičnik, Kožnjak, kod Zameta Maruščec i Ježić, uz poneku dobru obranu Rebić-Račić i Strukar. Na suđenje se nije moglo dati veće primjedbe, ali su im u mnogome pomagale igračice igrajući borbeno, ali korektno.

UTAKMICA 4. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 39-19 (16-10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Suci: Nikola Knežević i Tomislav Tunuković (obojica iz Vrpolja). Nadzornik HRS-a: Milorad Jeftić (Varaždin).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (11+1), Jelčić (9+1); Čović 3, Kožnjak 5, Pongrac 1, A.M. Beljo, Petković 2, M. Beljo 2(1), Zebić 3, Gaće 8, Dragišić 1, Milanović-Litre 3, Poljak 1, Pasičnik 5(1), Nikčević 3(1), Pušić 2. TRENER: Neven Hrupec.

ZAMET: Rebić-Račić (4+0), Strukar (4+0), Vučić (-); Brčić 2(1), Plahinek 2, Lazarin, Debelić, Tabar, Iskra, Toto 3(2), Bunić, Tus 1, Ježić 3, Šuster 1, Maruščec 6, Zorić 1. TRENER: Edo Šmit.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Zamet 5(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Čović, Pasičnik, Pušić po 2), Zamet 6 minuta (Brčić, Debelić, Maruščec) po 2.

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Gaće (Podravka Vegeta).