Podravka tradicionalno na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

18:14h
0
Visoki uzvanici posjetili Podravkin štand

Ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2013 koji se održava od 9. do 13. travnja okupio je preko 750 izlagača iz 35 zemalja među kojima je u suradnji s HGK Koprivničko- križevačke županije tradicionalno i Podravka.

Tako velika brojka izlagača, kao i ogroman interes posjetitelja, uz činjenicu da je ovogodišnji partner sajma zajednica država Europske unije pretvorilo je sajam u jedno od najznačajnijih gospodarskih i političkih događaja u regiji. Potvrdilo se to i na svečanom otvaranju na kojemu su sudjelovali Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Ivica Dačić, predsjednik Vlade Republike Srbije, Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore, te šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, ambasador Peter Sorensen. Ovi visoki uzvanici posjetili su nakon svečanog otvaranja štand Podravke, vodeće prehrambene kompanija u regiji, koja po broju zaposlenih u BiH ima jedno od najbrojnijih predstavništava i godinama svojim nastupom podržava ovaj gospodarski skup.

– Tradicionalno sudjelovanje Podravke na sajmu gospodarstva u Mostaru prigoda je za razmjenu iskustva o poslovnim strategijama i planovima s predstavnicima kompanija iz šire regije. Razdoblje koje nam prethodi izazovno je za sve gospodarstvenike, ali i naše potrošače, prvenstveno zbog ekonomske krize koja je prisutna u zemljama regije, ali i zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Stoga je obveza svih gospodarstvenika svoje poslovanje prilagoditi sukladno novom izazovima. Bosna i Hercegovina je, kao i druge zemlje iz regije, za Podravku vrlo važno tržište i nadam se kako će pregovori Europske komisije sa zemljama članicama CEFTA-e oko uvjeta trgovine završiti uspješno jer vjerujem kako svi zajedno razumijemo da je važno otvarati granice i stvarati uvjete slobodnije trgovine – rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke na otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Posjetitelji sajma imat će priliku da do 13.04. na Podravkinom štandu dva puta dnevno uživaju u savršenim okusima najfinijih jela pripremljenih s Vegetom koja će za njih pripremati Podravkini promotori kulinarstva.

Podravka je uz HGK Županijsku komoru Koprivnica i Koprivničko-križevačku županiju i na šesnaestom Sajmu gospodarstva u Mostaru domaćin svečane večere u hotelu Ero u Mostaru koja već tradicionalno okuplja gospodarstveno političku elitu zemalja u regiji i šire. Prilika je to za dodatno produbljenje uspostavljene suradnje i jačanje međusobnih odnosa gospodarstvenika, ali i uživanje u bogatoj kulturnoj i gastronomskoj ponudi za koju su se i ove godine pobrinuli vrsni Podravkini promotori kulinarstva.