ehf kup

Podravka u najvažnijem susretu sezone dočekuje Thüringer, ali to je tek prvo poluvrijeme, igračice i trener složni da će odlučivati sitnice

Atmosfera je dobra, odmorili smo se, spremni smo za nove pobjede u EHF kupu. Taktički se pripremamo, pobijedit će sretniji, spretniji, mi imamo prednost naše dvorane i nadam se da će nam pobjeda biti dovoljna za prolaz ukupno. Moramo spriječiti njihove kontre i polukontre, izjavila je nasmiješena Ana Turk.

13:29h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Jučer je riješen Zrinski s rutinskih 14 razlike, no u nedjelju dolazi možda najteži protivnik ove sezone – njemački Thüringer. Pamti Saračević i pamti Podravka njemačku momčad još od prošle sezone kada su ove dvije momčadi bile zajedno u grupi Lige prvaka. Podravka je tada slavila u Njemačkoj, a Thüringer se osvetio za poraz pobijedivši u Koprivnici. Danas je ipak druga priča.


Njemačka momčad u svojoj je grupi završila kao prvoplasirana s maksimalnih šest pobjeda iz isto toliko susreta, te je Podravku ždrijeb spojio upravo s Thüringerom.

– Mi smo primarni cilj za ovu sezonu ostvarili, dolazak u četvrtfinale EHF kupa. Sad smo tu i ne krijemo da želimo još dalje. Čeka nas dva sata žestoke borbe, ovo ovdje je tek prvo poluvrijeme. Mislim da smo osvježili ekipu i obnovili snagu nakon što smo odigrali grupnu fazu EHF kupa. Imamo i mi problema, imaju i oni problema – rekao je u uvodu trener Saračević.

Komentar i svoje viđenje protivnika dale su i dvije suigračice, krilne kolegice Aneta Benko i Ana Turk. 

– Moramo se maksimalno fokusirati jer ove dvije utakmice nam puno znače, ne smijemo si dozvoliti kikseve kao protiv Kopenhagena jer će odlučivati sitnice. Spremni smo za prolaz dalje, to žarko želimo, mislim da to možemo jer smo prava ekipa. Thüringer je ekipa koja puno trči, puno puca, moramo im nametnuti svoju igru – rekla je krilna igračica Aneta Benko. Njena kolegica ‘s krila’ Ana Turk složila se na opservaciju suigračice kako se baš dobro slažu na krilu, njihove različitosti se dobro nadopunjuju.

– Atmosfera je dobra, odmorili smo se, spremni smo za nove pobjede u EHF kupu. Taktički se pripremamo, pobijedit će sretniji, spretniji, mi imamo prednost naše dvorane i nadam se da će nam pobjeda biti dovoljna za prolaz ukupno. Moramo spriječiti njihove kontre i polukontre – izjavila je nasmiješena Ana Turk.

Trener se također složio kako cure sjajno igraju na krilu, nadopunjuju se i pružaju sve od sebe. Dodao je kako je pred njima takva utakmica koja će se odlučiti tek nakon dva sata igre. Odlučivat će detalji, sitnice. Saračević očekuje nešto slično Sofoku, takvu neizvjesnost, takvu borbu. Svi vi koji želite vidjeti susret, a niste stigli do ulaznice (više ih ni nema), možete ga pratiti na HRT2. Igra se u nedjelju u 15 sati.

 

čitam...