Podravka u nedjelju bez Penezić protiv Byasena u Trondheimu

22:40h
0

091114-trondheim-mVeći dio subote provele su igračice Podravke Vegete na putu prema Trondheimu. Buđenje je bilo oko 3, polazak iz Koprivnice u 4 sata.

No, bilo je i nekih koji nisu stigli na vrijeme, Maja Kožnjak uspjela je zakasniti i na drugo gostovanje u Ligi prvakinja, jer nije na vrijeme stigla ni kad se putovalo u Leipzig.

– Najbolje da se pretplatim na te kazne – našalila se Maja, svjesna da će opet dobiti „po džepu“.

Od Zagreba do Frankfurta (Croatia Airlines) i potom do Osla (Lufthansa) letjelo se normalno, ali „nezaboravan“ je bio SAS-ov let od Osla do Trondheima.

Zrakoplov se nadomak odredišta počeo tresti lijevo-desno, gore-dolje, vjetar ga je bacao kao igračku, a putnicima se okretao želudac.

Mnogi nisu skrivali strah, a crnim humorom „tješio“ ih je reporter Hrvatskog radija Ognjen Naglić:

– Što se brinete, još niti jedan avion nije ostao u zraku!

091114-tomac-mDa djevojke što prije zaborave na zračne šokove, pobrinuo se Podravkin trener Zdravko Zovko, koji ih je u večernjim satima odveo na trening u jednu od dvorana Trondheim Spektruma.

Na ulazu ih je dočekao bivši izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Željko Tomac, stručnjak koji već treće desetljeće živi na sjeveru Europe. Tomac je bio u pratnji kćerke Marte, novopečene hrvatske reprezentativke, koja će nastupiti za izabranu vrstu na turniru koji se sljedećeg vikenda održava upravo u Trondheimu. Uz Norvešku i Hrvatsku, sudjeluju Rumunjska i Rusija.

Najvažnija vijest s treninga glasi: Andrea Penezić neće moći igrati u nedjelju! Ona je trenirala, ali smanjenim intenzitetom, rame je ipak zaboljelo. Ako se nešto u posljednji tren čudesno ne promijeni, najbolji strijelac Lige prvakinja propustit će ogled s Byasenom.

091114-gace-m– Bit će nam ovo vjerojatno prva jaka utakmica koju ćemo odigrati bez Andreje Penezić, teško je prognozirati što nas očekuje u takvoj situaciji. Imamo igračice koje je mogu zamijeniti. Pasičnik, Tatari, Kožnjak i Petković su iskusne i nadam se da će pružiti dobru partiju u nedjelju – pričao je nakon treninga Zdravko Zovko.

Ima i jedna dobra vijest, a to je oporavak Anite Gaće. Odradila je trening bez problema i očekuje se da će započeti nedjeljnu utakmicu, koja je na rasporedu u 16,15 sati.

TV-prijenosa nema, snimka je u 0,40 iza ponoći na HTV 2, a tijek susreta možete pratiti u javljanjima na 2. programu Hrvatskog radija.

U subotu su u Njemačkoj igrali Leipzig i Viborg, završilo je 20:20. Viborg je i dalje prvi u skupini A sa 5 bodova, slijedi Podravka sa 4, Leipzig ima 3, a Byasen 2. Pozitivnim rezultatom u Norveškoj podravkašice bi širom otvorile vrata drugog kruga, a prolaz bi potvrdile domaćom pobjedom nad Leipzigom.

SUBOTNJI REZULTATI LIGE PRVAKINJA

SKUPINA A: Leipzig – Viborg 20:20.

SKUPINA B: Metz – Hypo 28:26.

SKUPINA C: Zvezda – Oltchim 27:26, Itxako – Györ 14:20.

SKUPINA D: Budućnost – Dinamo Volgograd 24:24.