Podravka uvjerljiva protiv Lokomotive na premijeri Regionalne lige

18:25h
0

090909-loko-mPodravka Vegeta obranu naslova prvaka Regionalne lige uspješno je obavila u Zagrebu. U 1. kolu u dvorani II zagrebačkog Doma sportova pobijedila je Lokomotivu s 31:21 (14:11).

Iduća utakmica Regionalne lige je u srijedu 16. rujna u Koprivnici s Budućnosti T-Mobile iz Podgorice.

Lokomotiva se osvježila. Od znanih imena stigla je vratarka Koke Suimona Hajduk, u polju Trogiranka Žana Čović. Tu je i nesuđena Podravkina igračica Iva Milanović-Litre, a u redovima Lokomotive igra i ljepuškasta pivotkinja Ines Kožarić, Mis sporta Hrvatske.

Lokomotiva ima sastav koji bi za 2-3 godine mogao biti respektabilna ekipa. Uprava i trener Zoran Mlinarić ne moraju brinuti za novac za dvoranu, tj. za utakmice i treninge, jer to plaća Bandić, a grad plaća i sva putovanja, pa vi računajte! Podravka valjda pola proračuna plaća za najam dvorane i kancelarije, a kako školske objekte valja čuvati, tu su i troškovi sve sile zaštitara. U Zagrebu je ulaz besplatan i nitko te ne ”pretepa” na vratima, niti zaviruje u ženske torbice. Recesija se jedino osjeća za šankom: nema gostiju, odmah ste na redu.

090909-podnapad-mPodravka Vegeta imala je također svoja osvježenja. Prvo je povratak na gol Ivane Jelčić. Ali mogla je samo 45 minuta, jer je praktički bez treninga. Usprkos tome, ona je održala razliku u prvom poluvremenu (ukupno 10 obrana), uz sjajan ulazak u susret Ivane Petković, i usprkos Mariji Zeljko na vratima Lokomotive (u 45 minuta 10 obrana i sedmerac). I Hajduk (7 obrana) dobro je branila, ali se s njom u obranama poravnala Marta Žderić (7+1), a u 2. poluvremenu Podravka je učvrstila obranu i došla do serije golova, koju Lokomotiva više nije mogla stići.

Zebić i Gaće dobro su odigrale, možda težnja efektima poništi osnovni cilj: postizanje više golova. Šerić se po mišljenju trenera Zovka podigla, a Čović ima perspektivu, s tim da djevojčici trebaju stizati ”čišće” lopte: ne ”uvaljivati” ju. U vanjskoj liniji, nakon što je malo promijenila način pucanja, Ivana Petković je vidno ljevoruko pojačanje.

Uostalom, ona je službeno sasvim nova u Podravki Vegeti, jer je registrirana tek prije dva dana, morali su se srediti odnosi s Trogirom, odakle je došla. Maja Kožnjak je nepredvidljiva za suparnice i u 2. poluvremenu osjetno je sudjelovala u povećanju razlike, Pasičnik je radišna, ali dobila je udarac u list, pa je veći dio utakmice prosjedila na klupi. Miranda Tatari je sve bolja, ali bila je pošteđena veće minutaže.

090909-podklupa-mZagonetka u ovom pripremnom razdoblju ostaje Andrea Penezić. Kad pukne iz vana, onda padne i gol, a kad ide na zonu, onda dobiva batine, jer na nju se usredotočuje pažnja obrane. No, bitno je da se velikom igračicom postaje dobrim igrama. U suprotnom se zvijezde brzo gasnu. U bržoj igri ona i Petković mogu svakoj ekipi zabiti zajedno 20 golova. Za Hrvatsku ligu dovoljno je i ovako, ali u Regionalnoj ligi i Ligi prvakinja igraju samo znanje, brzina, snaga i borbenost.

– Utakmica je bila dobra, dobro smo izgledali, zadovoljan sam napretkom igračica. Lokomotiva će s Trešnjevkom u Hrvatskoj ligi voditi veliku borbu za mjesto iz nas – rekao je Zovko nakon utakmice gdje je ispijao pivo zajedno s bratom Željkom, rukometnom legendom Zdravkom Miljakom i svojim pomoćnikom Matom Matijevićem. Bez obzira na recesiju, plaćao je Matijević, jer je u srijedu imao rođendan, napunišvi 55 godina.

U povratku, kurioziteta radi, poslan je sms pozdrav reporterima Hrvatskog radija uredniku Ognjenu Nagliću i Davoru Luliću koji su radili na Wembleyu. Oni su taj pozdrav objelodanili eteru, u prijenosu i istaknuli da im je posebno drag i da s velikim zadovoljstvom rade prijenose s Podravkinih europskih utakmica.

REGIONALNA LIGA, 1. KOLO

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 21:31 (11:14)

ZAGREB – Mala dvorana Doma sportova. Gledatelja 100. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (Hrvatska).

LOKOMOTIVA: Hajduk (7+0), Zeljko (10+1); Knježević, Nikšić 3, Peraica 4, Milačić 1, Komljenović, Pušić 3(1), V. Milanović-Litre 1, Maruščec 1, Kožarić, Vrdoljak 2, Milić, I. Milanović-Litre, Bošnjak 3, Ž. Čović 3. TRENER: Zoran Mlinarić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (7+1), Jelčić (10+0), A. Čović 1, Vukojević, Kožnjak 5, Petković 6(1), Lovrak, Zebić 5, Gaće 2, Poljak, Šerić 3, Pasičnik, Tatari 4, Penezić 5(2). TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Lokomotiva 3(1), Podravka Vegeta 4(3).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 2 min. (Ž. Čović), Podravka Vegeta 8 min. (Penezić 2+2, Zebić, Poljak).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Jelčić (Podravka Vegeta).

čitam...