Podravka večeras dobiva Upravu, Stanislav Biondić ne želi biti njezin predsjednik

13:03h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Večeras se u Podravki odlučuje o poslovnoj budućnost pritvorenih članova Uprave Zdravka Šestaka, Saše Romca i Josipa Pavlovića , a možda i o radnim mjestima Miroslava Vitkovića te Marina Pucara – Nadzorni odbor će, naime, smijeniti uhićene ili imenovati njihove zamjenike, a moguća je i smjena cijele Uprave. Najavila je to zamjenica predsjednika NO-a i predsjednica sindikata PPDIV Ksenija Horvat:

Večeras se u Podravki odlučuje o poslovnoj budućnosti pritvorenih članova Uprave Zdravka Šestaka, Saše Romca i Josipa Pavlovića, a možda i o radnim mjestima Miroslava Vitkovića te Marina Pucara – Nadzorni odbor će, naime, smijeniti uhićene ili imenovati njihove zamjenike, a moguća je i smjena cijele Uprave. Najavila je to zamjenica predsjednika NO-a i predsjednica sindikata PPDIV Ksenija Horvat:

– Zakon o trgovačkim društvima nas obvezuje da donesemo jednu od nabrojenih odluka, a i Vitković i Pucar ne mogu sami predstavljati Upravu. Pred Upravom su prihvaćanje izvještaja o poslovanju Podravke tijekom devet mjeseci ove godine, izrada financijskog plana poslovanja za 2010. godinu i druge obaveze, koje oni ne mogu ispunjavati zbog krnje Uprave. To će biti tema večerašnjeg sastanka članova NO-a

Horvat nije željela prejudicirati odluke, no rekla je da bi bila najzadovoljnija da se prihvati opcija imenovanja tri člana NO-a za zamjenike uhićenih i formiranje krizne Uprave, jer su oni još uvijek samo osumnjićeni, istraga traje i još nema konkretne optužnice.

– Nadam se da će članovi NO-a prihvatiti prijedlog da iz svojih redova za zamjenika financijaša Josipa Pavlovića postave predstavnika mirovinskih fondova u NO-u i predsjednika Uprave PBZ mirovinskog fonda Dubravka Štimca, ili predstavnika Hrvatskog fonda za privatizaciju i predsjednika Upravnog odbora Capital fonda Miljenka Javorovića – otkrila je Ksenija Pavlović te dodala da to želi jer su financijski stručnjaci, a Podravkine financije su trenutno najosjetljiviji dio tvrtke.

Predsjednik Uprave Belupa Stanislav Biondić. Snimio: Marijan SušenjZa već neko vrijeme aktualno nagađanje da bi fotelju predsjednika Uprave Belupa mogao zamijeniti istom pozicijom u Podravki, o čemu smo već pisali prije nekoliko tjedana, Stanislav Biondić je kazao da mu tu opciju do sada nitko nije spominjao:

– Ni u HDZ-u ni u Upravi Podravke nije bilo razgovora o tome da ću naslijediti Zdravka Šestaka. To je vruća fotelja i mislim da ju želi samo mlada i nadobudna osoba koja ne zna i nema pojma u što se upušta, no kao profesionalac i “stranački vojnik” ću se prihvatiti tog posla ako to Podravkaši ili politika od mene zatraže.

Član Uprave Podravke Miroslav Vitković. Snimio: Marijan SušenjDrugi dio špekulacije o smjenama i imenovanjima unutar Podravke kaže da će Biondića na mjestu čelnog čovjeka Belupa naslijediti Miroslav Vitković, uz Marina Pucara jedini član Podravkine Uprave koji nije pritvoren, no i on tvrdi da o tom planu ništa ne zna:

– U Podravki o tome nikada nismo razgovarali, ali ako mi ta opcija bude ponuđena prihvatit ću ju samo ako će koristiti Podravki.