Podravka Vegeta 11 dana u Danskoj

09:54h
0
todorovska

090212-todorovska-mNakon što su u utorak odradile prvenstvenu utakmicu s Kutjevačkim podrumom (46-16) rukometašice državnih prvakinja Podravke Vegete i sudionice četvrtzavršnice Lige prvakinja u četvrtak putuju u Dansku, gdje će boraviti – 11 dana!

Naime, kako u subotu 14. veljače u Viborgu igraju utakmicu 2. kola 1. skupine Lige prvakinja s Viborgom, a iduće subote, 21. veljače, također u Danskoj u nedalekom Ikastu s Ikastom, odlučeno je da se nakon prve utakmice ne putuje u Hrvatsku te za tri dana opet u Dansku, već da se ostane tamo i priprema za susret s Ikastom.

Tome je pogodovao i poziv KIF Vejena, u kojem inače igra Maida Arslanagić, preko kojeg je omogućen povoljan smještaj, upotreba dvorane te osigurana pripremna utakmica s tim danskim klubom (bivši Kolding). U Vejenu će Podravka Vegeta boraviti do četvrtka, kada odlazi u Ikast. Sva su ta mjesta smještena na zapadnoj strani Danske, na poluotoku Midtyillandu, a razdaljine između gradova vrlo su male.

U Dansku putuje svih 15 igračica. Svitlana Pasičnik je zbog bolova u leđima u utorak bila pošteđena nastupa u utakmici s Kutjevačkim podrumom. Međutim, u srijedu je normalno trenirala. Ali, u srijedu na treningu nije bilo Kristine Franić. U pitanju su zdravstveni razlozi. No, ona putuje u Dansku.