FOTO Podravka Vegeta hrabrom igrom osvojila bod u Viborgu!

14:04h
0
TekmaViborg1a

Rukometašice Podravke Vegete osvojile su prvi bod u novoj sezoni Lige prvakinja. 

Koprivničanke su u subotu iznenadile trostrukog europskog prvaka Viborg u Danskoj i odigrale 27:27, to je ujedno i prvi pozitivan rezultat u dosadašnjih šest utakmica u Viborgu.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Velika borba na obje strane, dramatično mijenjanje rezultata, tri crvena kartona, spas u zadnji čas. Može se pričati o tome je li Podravka Vegeta izgubila ili osvojila bod i je li možda Viborg izgubio ili osvojio bod. Nema dileme: Podravka Vegeta osvojila je bod koji je u preostala tri kola ostavlja u igri.

Nema primjedbi na gubljenje vodstva tokom utakmice, jer trostruki europski prvak Viborg je morao dostizati Podravkinu ”stečevinu”. Pa i kad je koprivnička ekipa ostala bez dvije ključne igračice u ključnim trenucima (Damnjanović crveni karton u 41. minuti kod stanja 18:18, Tatari u 57. minuti kod vodstva Viborga 26:25). Nije bilo predaje ni u jednom trenutku.

Počelo je dobro za domaćine, ali je u 10. minuti Podravka Vegeta izjednačila na 4:4, a u 14. je vodila 4:7. Damnjanović i Tatari davale su ton igri, Horvat je pogađala stative, Jelčić je branila kako se očekuje od reprezentativne golmanice u utakmici Lige prvakinja. Od 4:8 u 15. minuti rezultat se kretao povoljno za Koprivničanke: 5:9, 7:10, da bi u 20. minuti bilo izjednačeno na 10:10, u 24. 11:11. a onda je opet bilo tri razlike za Podravku Vegetu, 11:14 u 28. minuti i 12:14 za kraj poluvremena.

Osim spomenutih igračica odlično su igrala i krila. Gaće je u 2. poluvremenu postigla četiri, a Pušić-Koroljević dva, da bi Gaće u drugom dijelu pridodala jedan, ali je ”krala” lopte Viborgu, a Pušić je dodala tri, ukupno pet. Kad je isključena Damnjanović, Nikica je hrabro uzela loptu u ruke na sedmercima, prvi nije zabila, ali je uhvatila odbijenu loptu i poentirala.

Usprkos isključenju Sanje Damnjanović kod 18:18, nije se mnogo promijenilo u rezultatu. U 42. minuti gol prednosti za Viborg, 19:18, ali poslije sve do 49. minute neriješeno ili gol prednosti za Podravku Vegetu, da bi u 51. minuti bilo 21:24, u 54. 22:35 i u 57. minuti 25:25.

Onda je poveo Viborg 26:25 i isključena je Tatari. Oko isključenja slijedeće: u 13. minuti hrabri suci iz Finske isključili su Ahlm uz opće proteste isfrustriranih domaćina i publike. Tada je Podravka Vegeta vodila 4:6. Njemica u redovima Viborga Alhm je, naime, divljački udarila glavom u ruku Nikice Pušić, mogla ju je i slomiti.

Sanja Damnjanović je drugo isključenje dobila umjesto Tatari, dakle van je izašla ni kriva ni dužna vrlo rano, 19 minuta prije kraja, a bila je pokretačka snaga i opasnost za gol Viborga.

Tatari, pak, isključena je, iako je suparnicu udarila u rame, ne u lice, to je i sama igračica Viborga rekla Mirandi kad joj se otišla ispričati. To su sudačke greške, ali ukupno se Podravka Vegeta, a ni Viborg nemaju što žaliti na suce. Finci su sudili hrabro i pošteno.

Nakon isključenja Tatari Podravka je izjednačila minutu prije kraja, pa i povela u zadnjoj minuti 26:27, ali je Viborg zabio za izjednačenje. Treba reći da su silom prilike u igru morale ići i Kožnjak i Petković i tu je jedna psihološka caka: kad nije bilo druge, nego prihvatiti odgovornost, jer nije bilo drugih da povuku, onda su i Kožnjak i Petković položile ispit. Dale su (Petković 2, Kožnjak 1) jako vrijedne golove i to bi im trebala biti misao vodilja da znaju, da vrijede kada su koncentrirane.

Lidija Horvat je imala sedam promašaja, ali bile su četiri stative, dakle moglo je i u gol. Ako i nije zabila bila je opasnost za vrata i tako se obrana Viborga morala rastrčati na sve strane, a napad Podravke bio je ravnomjerno raspoređen.

Tek u autobusu dolazilo je curama do svijesti da su napravile veliki uspjeh: nikada dosad Podravka Vegeta (u pet navrata) nije nosila ni bod iz Viborga. U Danskoj je pobijedila samo Ikast, gubila je i od Slagelsea, a s Aarhusom je igrala neriješeno. Viborg nije bauk. Vjerujte nije ni Larvik u Koprivnici, a u Ljubljani ”se bu tražila zmaga’, seveda”.

Podravka Vegeta vratila se u igru. Koprivnička dvorana u subotu 29. listopada morat će biti puna i glasna. Cure su to zaslužile. I klub je to zaslužio. U međuvremenu možemo poručiti izborniku Vladimiru Canjugi da može biti ponosan na Podravkine cure, jer to su i njegove cure i ne treba se bojati rezultata u kvalifikacijama.

Neće doći ni previše umorne, jer u povratku iz dvorane nakupovane su beznačajne količine pive i još ponečega.

Jer, prvi bod u Viborgu treba proslaviti!

VIBORG HK – PODRAVKA VEGETA 27:27 (12:14)

LIGA PRVAKINJA, SKUPINA B, 3. KOLO

VIBORG – Viborg Stadionhal. Gledatelja: 2000. Suci: Jan Erik Leandreson i Mikael Lindros (obojica Finska). Delegat EHF-a: Jerzy Elias (Poljska).

VIBORG: Due, Pedersen (16); Skov 5(1), Frafjord 5, Jurack 5(1), Larsen 1, Chebbah 4, H. Mikkelsen 1, Varzaru 3, C. Mikkelsen, Poulsen, Ahlm 1, Althaus 1, Fisker 1. TRENER: Martin Albertsen.

PODRAVKA VEGETA: Žderić, Jelčić (14+1), Kapitanović; Čović, Kožnjak 1, Pongrac, Petković 2, Gaće 5, Damnjanović 6(3), Milanović Litre 3, Dragišić, Havić, Tatari 5, Horvat, Pušić-Koroljević 5(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Viborg 3(2), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Viborg 4 min. (Ahlm, Fisker), Podravka Vegeta 10 min. (Damnjanović 2+2+2, Kožnjak, Tatari).

CRVENI KARTONI: Ahlm (13 – grubi prekršaj), Damnjanović (41 – grubi prekršaj), Tatari (58 – grubi prekršaj).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Jelčić (Podravka Vegeta).

Fotografije: Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hr

{vsig}sport/rukomet/10-2011/galerija-viborg{/vsig}

čitam...