dolazi Thüringer

Podravka Vegeta igra ključan susret za plasman u drugu fazu Lige prvakinja, Ana Turk: Bit će ovo teška i neizvjesna utakmica za koju smo spremne

Pred nama je posljednja domaća utakmica Lige prvaka i ne sumnjam da ćemo imati podršku navijača kakvu smo imali do sada. Karata više nema, nestale su već prvi dan kada su se počele dijeliti. Sigurna sam da će cure ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe da ostvare pobjedu, rekla je Miranda Tatari Šimunović.

15:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Ključan susret Lige prvakinja je pred rukometašicama Podravke. Jedna pobjeda, jedan remi i dva poraza donijeli su tri boda najboljem hrvatskom ženskom rukometnom klubu, a sada je na redu posljednji domaći susret ovogodišnje grupne faze Lige prvaka. U goste dolazi njemački Thüringer, momčad koju je Podravka iznenadila u prvom kolu.


Osim Njemica, Podravku čeka i gostovanje u Mađarskoj kod Győra koji je branitelj naslova europskog prvaka, tako da se tamo ne može previše očekivati. Sve te činjenice dovode do zaključka da je nadolazeći susret protiv Thüringera najvažniji do sad, s obzirom da svi žele vidjeti Podravku u drugom krugu Lige prvaka.

– Pred nama je posljednja domaća utakmica Lige prvaka i ne sumnjam da ćemo imati podršku navijača kakvu smo imali do sada. Karata više nema, nestale su već prvi dan kada su se počele dijeliti. Sigurna sam da će cure ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe da ostvare pobjedu – rekla je Miranda Tatari Šimunović.

Karata više nema, ali vi ih možete osvojiti na našem portalu. Posjetite našu Facebook stranicu. 

Trener Saračević zahvalio se Podravkinoj publici na sjajnoj podršci u Ljubljani, a i sam je otkrio kako su svi i pretpostavljali da će ovo biti ključna utakmica.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Ovo je utakmica koja donosi ono što cure sanjaju i što cijeli klub želi, a to je druga faza Lige prvakinja. Ponosan sam na ove cure kako treniraju, kako rade i kako žele. Bit će teško, Thüringer smo dobili u prvoj utakmici i, iako bodovno slabije stoji, sami odlučuju o sebi. Ovo im je zadnji vlak. Gledali smo ih protiv Győra gdje su igrali odlično i držali Győr u egalu do tri, četiri minute prije kraja. Igramo pred domaćom publikom, znamo što nam je cilj i napravit ćemo sve što možemo da to ostvarimo – kazao je Saračević, dodavši kako Magdalena Ećimović ima neki problem s okom i jučer nije trenirala, a neće ni danas.

Da je moral u ekipi pao priznalo je i desno krilo Podravka Vegete.

– Nakon poraza u Sloveniji malo nam je atmosfera pala, ali ovaj tjedan se stvarno pripremamo za Thüringer i shvatili smo da je normalno nakon desetak utakmica u mjesec dana forma malo padne. Složile smo se da ćemo na ovoj utakmici dati sve od sebe i psihički smo se pripremile da će biti vrlo teška i neizvjesna, ali nadamo se da bodovi ostaju kod nas – komentirala je Ana Turk.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Utakmica je na rasporedu ove nedjelje 11. studenog u 18 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica. Ekipa trenutno najviše od svega treba pravu domaću atmosferu i glasnu podršku s tribina. Sutkinje u ovoj utakmici bit će Vanja Antić i Jelena Jakovljević iz Srbije, a delegatkinja EHF-a Rositza Dimkova iz Bugarske. Izravan prijenos utakmice bit će na 2. programu HRT-a.

čitam...